2022-05-25 858 瀏覽
🥦Best Pesto Penne in the Town? 😍呢個絕對係我喺香港食過最正嘅青醬扁意粉,滋味程度100分!講翻呢間Cafe先,佢哋並唔係啲咩新店,而且分店都有好幾間,遍遍何文田太平道呢間寧舍有格調!條街本身車同人都比較少,靜靜地嘅內街有呢一間半開放式嘅Cafe,最岩坐翻一兩個鐘chill 一chill😎值得一提佢哋係Pets Friendly Cafe,有狗嘅朋友帶住佢黎識新朋友就至岩😙🥦ℙ𝕖𝕤𝕥𝕠 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 ℙ𝕖𝕟𝕟𝕖 𝔼𝕘𝕘 $➊➋➑呢個青醬扁意粉真係用神級形容都不過份,餐廳採用自家製Pesto Sauce,加埋大量嘅芝士碎烹調。扁意粉嘅外形超級掛到汁,食落口淡淡香濃。配菜用上雞胸粒同蕃茄仔,雞胸感覺更健康而且一啲都唔乾同「鞋」口。蕃茄仔好juicy同埋同酸,有佢嘅岀現今到個意粉更fresh。總括然而呢碟Pesto 係無得輸,必定會翻黎encore!🥚𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥 𝔼𝕘𝕘 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕊𝕒𝕝𝕞𝕠𝕟 $➊⓿➑至於呢個Benedict Egg 一碟有2隻水波蛋絕對足料,面頭淋上秘製Hollandiase Sauce 夠哂惹味。中層舖滿一片片煙三文魚,連埋最底嘅酸

🥦ℙ𝕖𝕤𝕥𝕠 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 ℙ𝕖𝕟𝕟𝕖 𝔼𝕘𝕘 $➊➋➑

至於呢個Benedict Egg 一碟有2隻水波蛋絕對足料,面頭淋上秘製Hollandiase Sauce 夠哂惹味。中層舖滿一片片煙三文魚,連埋最底嘅酸種麵包一齊食,最classical 嘅配搭但往往最討人喜愛😋

☕️至於Cafe 嘅主角,呢度嘅咖啡水準亦高!十分易入口,配埋靚靚嘅拉花,又飲得又睇得😙絕對係一間舒服嘅Cafe,必定會再來!

📍Black Sugar Coffee & Lifestyle
何文田太平道8號地舖
#Foxd何文田 #FoxdCafe #Foxd黃圈 #Foxd黃圈_何文田 #何文田咖啡店 #何文田黃店 #Pesto #青醬扁意粉 #寵物友善 #寵物友善咖啡店