2019-05-22 51 瀏覽
收工影完證件相路過葵涌廣場。忽然醒起睇雜誌介紹過有間日式布丁燒在3樓。不如。。。去試下。。其實我從未響葵涌廣場3樓食過野。因為我覺得果度好臭好大陣食野味。。今次幫襯呦呦鹿鳴布丁燒係我1次。去到經過好多熟食檔便見到塊壁畫。睇雜誌講係情侶檔賣布丁燒。壁畫係女店主自己畫。甘可愛抵支持下到達時8點幾。非常冷清。可以隨便影相我想試新鮮出爐的熱布丁燒。吾知有乜味呢?冷食布丁燒有8種味(38蚊)。招牌係椰青味的椰爺布丁燒。我本來想試。但係我想先試熱食的布丁燒。問四眼男店主。他話新鮮焗緊的只有回魂(咖啡味)或Baileys甜酒布丁燒。椰爺只得凍呀!估下我買左乜味布丁燒?我係一個吾飲酒既酒鬼(即係只喜歡有酒味既甜品同菜式囉)等左7。8分鐘。同男店主傾左陣。他見我周圍望問我係咪第一次黎? 我:係呀睇左您地情侶檔布丁燒。甘啱經過咪試下囉。他吾多好意思話我女朋友未收工。。。傾傾下。Baileys布丁燒出爐。他立即去打個鹿仔印。。呵~呵新鮮出爐布丁燒暖暖的。有陣芝士蛋糕香味。上面係輕芝士蛋糕。中間係蛋布丁。最底係焦糖甜甜地我覺得個輕芝士蛋糕幾香同鬆軟。中間蛋布丁幾滑。可惜係bailey甜酒已經完全揮發。只有甜味
不如。。。去試下
。。

其實我從未響葵涌廣場3樓食過野
。因為我覺得果度好臭
好大陣食野味。。今次幫襯
呦呦鹿鳴布丁燒
係我1次。

去到經過好多熟食檔便見到塊壁畫

到達時8點幾。非常冷清。可以隨便影相

我想試新鮮出爐的熱布丁燒
。吾知有乜味呢?

。但係我想先試熱食的布丁燒。

估下我買左乜味布丁燒?
我係一個吾飲酒既酒鬼
(即係只喜歡有酒味既甜品同菜式囉

等左7。8分鐘。同男店主傾左陣。他見我周圍望
問我係咪第一次黎? 我
:係呀
睇左您地情侶檔布丁燒。甘啱經過咪試下囉
。他
吾多好意思話我女朋友未收工

新鮮出爐布丁燒暖暖的
。有陣芝士蛋糕香味

上面係輕芝士蛋糕
。中間係蛋布丁。最底係焦糖
甜甜地

我覺得個輕芝士蛋糕幾香同鬆軟
。中間蛋布丁幾滑。可惜係bailey甜酒已經完全揮發
。只有甜味沒酒味。。。

我食緊時男店主在廚房伸個頭
問我覺得點??
我講蛋糕幾香但完全無哂酒味呀。他說
如果冷食。就會在面頭加一小test tube放甜酒。熱食就無法喇。。。
原來甘
早知食凍。

吾緊要喇。我都覺得好食的
。38蚊我覺得係合理價吾算貴

最重要個布丁燒係吾heavy。食完吾會覺得漏
。。。。
其實我頭先好想立即試埋個冷食椰爺
。但係我實在太肥
吾敢一次食2個
。您知喇。我身型成個肥叮噹甘
。中年發福易肥難瘦
都係下次再試喇

2019-05-22
$38 (其他)
  • bailey甜酒布丁燒