2019-09-26 4523 瀏覽
就黎生日屋企人訂左酒店自助餐提早慶祝生日如心南灣海景酒店位於黃竹坑道;自助晚餐提供超過六十款環球美饌沙律沙律蔬菜翠綠爽嫩配搭雜錦凍肉以及煙薰鮭魚或者鯖魚感覺清新星級冰鎮海鮮吧海鮮主打松葉蟹腳肉質細緻鮮甜;當然亦有自助餐常見嘅藍殻青口以及蝦蜆而且質素都幾唔錯特選日式壽司/刺身刺身總共四款除左三文魚同埋甜蝦之外仲有自助餐較少會有嘅紅鯛魚以及吞拿魚;壽司方面款式唔算太多但都幾有驚喜特別係火灸三文魚腩肥美豐腴而且油脂甘香鐵板燒鐵板燒方面餐廳提供五款海鮮選擇包括沙巴龍躉、鮮魷、海蝦、青口同大白蜆全部即場燒炒;個人推薦沙巴龍躉肉質緊緻彈嫩好正天婦羅天婦羅主要都係大蝦以及各款素菜而且同樣有師傅現場即炸保證全部熱辣滾燙同時金黃香脆;整體黎講天婦羅嘅漿粉夠薄唔會覺得油膩粉麵想食熱野嘅話可以叫番碗粉麵食;麵底方面可以選擇米線或者米粉自由配搭各款丸類以及蔬菜;湯底分別有豬骨濃湯同雞湯兩款以及接近十款調味醬料任揀熱葷熟食基本都以中菜為主其中薑蔥蒸野生海斑火候時間控制得當魚肉肉質嫩滑柔軟尤其出色比較有趣嘅係酒店餐廳居然會有長洲咖哩魚蛋而且又真係幾好食LOL甜品凍櫃主打西式甜品總共提供五款蛋糕以及超過十款糕點;另
就黎生日屋企人訂左酒店自助餐提早慶祝生日

天婦羅

粉麵

熱葷

甜品

凍櫃主打西式甜品總共提供五款蛋糕以及超過十款糕點;另外都有幾款中式甜點例如芝麻糊等選擇

最正嘅係可以任食哈根大師雪糕即刻瘋狂食番幾杯回本先啦

飲品