2019-10-15 5719 瀏覽
朋友超愛B-duck 所以知道如心艾朗酒店做緊以B-duck做主題既火熱🔥韓風半自助餐,拿拿臨訂檯同佢黎食番餐啦,一抵達酒店大堂lobby就見到B-duck佈景板,打卡拍照📷好地方,果然好多B-duck粉,晚餐時段都幾多人,店員安排左2人座位比我地座,拎左部ipad比我地揀個主菜,今次唔太想食扒類,所以就點左韓式海龍皇部隊鍋(2人份),仲可即場like酒店既某社交平台+check-in,就可免費每人送一杯蜜桃🍑/菠蘿🍍特飲!出面半自助式可任食,有刺身:三文魚🍣、吞拿魚、甜蝦、希靈魚等,最特別係有鱆紅魚,好少餐廳可食到,魚身超鮮甜juicy,encore左2次;另外海鮮種類都有鮑魚、長腳蟹、翡翠螺、大蜆、凍蝦;鮑魚即開即食,超大隻同甜美,足足食左4隻,長腳蟹都好鮮甜多肉,食左5隻😋😋😋,而翡翠螺係勁量特級咁大隻,半隻手掌咁大,螺肉都好鮮味冇沙。而燒蠔都有好多種口味,有芝士煙肉、避風糖、芝士菠菜等味道,幾特別既燒法,蠔肉都幾厚身,燒完都唔會太乾身!主菜韓式海龍皇部隊鍋(2人份)上檯啦! 有蟹、龍蝦、八爪魚🐙、青口、鮑魚、魚塊;配料有菇、番茄🍅、豆腐;材料超豐富,蟹肉好實肉多羔,有半隻大龍蝦

主菜韓式海龍皇部隊鍋(2人份)上檯啦! 有蟹、龍蝦、八爪魚🐙、青口、鮑魚、魚塊;配料有菇、番茄🍅、豆腐;材料超豐富,蟹肉好實肉多羔,有半隻大龍蝦🦞同樣鮮美,所有海鮮既精華盡在湯底內,飲埋個海龍皇湯真係
不得了,唔洗加任何調味料都可以超鮮甜!

食食下突然聽到噹噹聲,原來有特別菜式限定推出,手快有手慢就冇啦!拎左3次,包括有泰式醬汁煮蝦、辣酒煮螺、芝士闊條麵,每款都好惹味,好彩我地坐得近,可以拎到黎食!

另外仲有多款甜品及時令水果,最吸晴係印有B-duck樣既jelly,真係唔捨得食!太可愛了!最尾當然少不了食番杯haagen dazs雪糕作結尾!超豐富既半自助餐!每人都係$448另加一😋😋😋機會難得,B-duck粉真係不容錯過啦!👍👍👍

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊