2021-09-05 88 瀏覽
今日黎到黃埔呢個美食天堂,真係花多眼亂,真係唔知揀咩好,見到呢間西餐廳個名咁特別Boring,就等我試吓會唔會拎我boring先餐廳經理非常主動,一嚟就已經同我介紹佢哋新鮮嘅生蠔,原來係有唔同嘅品種,有甜啲、厚身啲、濃味啲,實有款啱你心水,可惜我近排腸胃唔太好,生蠔我就暫時冇得食啦晚餐餐廳主力都係做set dinner,有平有貴,豐儉由人,咁我就揀一個最平既a餐同最貴嘅c餐試吓啦坐低冇耐已經有兩塊香脆嘅蒜蓉包放喺我面前俾我頂下肚先泡沫黑松露湯真係第一次試,加咗啲泡沫又真係覺得個湯滑咗,大家見到咁深色嘅都知道黑松露味一定好濃啦,最貴嘅c餐果然唔同d,物有所值以最平嘅a餐都有蕃茄湯飲㗎依兩個餐沙律嘅分別就係大蝦同埋三文魚,食c餐就有大蝦食,蝦肉爽甜呢個就係八安士牛柳配虎蝦我就叫咗七成熟牛柳,嘅顏色粉嫩,烹調嘅時間啱啱好,唔會太韌,而且牛肉味係非常濃郁蟹膏蟹肉意大利粉直情有成個蟹蓋喺個飯入邊,真係真材實料難得食西餐,梗係要飲返杯我就鍾意飲呢款芒果溝奇異果沙冰,夠晒解渴
坐低冇耐已經有兩塊香脆嘅蒜蓉包放喺我面前俾我頂下肚先
蒜蓉包
松露野菌泡沫忌廉湯
以最平嘅a餐都有蕃茄湯飲㗎
香芒大蝦沙律
野菜親子煙三文魚沙律
呢個就係八安士牛柳配虎蝦
美國牛柳配虎蝦
蟹膏蟹肉意大利粉直情有成個蟹蓋喺個飯入邊,真係真材實料
日式蟹蓋蟹膏意大利飯
難得食西餐,梗係要飲返杯
Espresso Martini
我就鍾意飲呢款芒果溝奇異果沙冰,夠晒解渴
Mango dayspring
2021-07-30