/ ᴊᴜsᴛ ᴇᴀᴛ ᴘᴀsᴛᴀ /꧁𝗝𝗘𝗣 𝗯𝘆 𝗜𝗻𝘃𝗼𝗹𝘁𝗶𝗻𝗶💛꧂ #黃店推介獲米芝連推介嘅黃店𝙄𝙣𝙫𝙤𝙡𝙩𝙞𝙣𝙞可能大家都有所聽聞 出名難book😂不過唔知大家又知唔知其實有間姊姊店喺屯門呢早排去黃金海岸 入開屯門就帶🦦去左𝙅𝙀𝙋慶生因為我食過銅鑼灣本店覺得質素不錯所以🦦一直好期待試到呢間由Bombana首席徒弟開設嘅餐廳屯門店比銅鑼灣店再要細一點 不過就有少量戶外位雖然係casual style但service有做足 會介紹menu啦 上菜時又會好詳盡介紹每個dish餐包配自家黑醋牛油 非常特別不過我就比較喜歡之前食過嘅香草麵包多啲☘︎︎ 𝐶ℎ𝑎𝑟𝑐𝑢𝑡𝑒𝑟𝑖𝑒 𝑏𝑜𝑎𝑟𝑑, ℎ𝑎𝑚 𝑎𝑛𝑑 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 $𝟙𝟞𝟠Ham selection不錯 其中一隻仲幾nutty Cheese方面 blue cheese陣味就唔係人人接受到 (e.g 🦦) 然後我自己食左勁多cheese😋配酒一流☘︎︎ 𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑙𝑙𝑜𝑛𝑖, 𝑑𝑟𝑦 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝, 𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒 $𝟙𝟡𝟠諗到用乾瑤柱加強成個鹹鮮味真係一絕!fusion的極致表現中間嘅海鮮湯
/ ᴊᴜsᴛ ᴇᴀᴛ ᴘᴀsᴛᴀ /

諗到用乾瑤柱加強成個鹹鮮味真係一絕!fusion的極致表現
中間嘅海鮮湯亦超濃郁 但分量有點少 唔夠喉 想舔埋隻碟
紅卜卜嘅蕃茄仔味道極濃縮 未食過咁甜嘅茄肉
夾埋舊雲吞一併食除左提鮮仲令味道更有層次
不過旁邊用西蘭花打成嘅paste味道就不太突出 感覺純粹為擺盤加多啲colour

☘︎︎ 𝐻𝑜𝑚𝑒𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑡𝑎𝑔𝑙𝑖𝑜𝑙𝑖𝑛𝑖, 𝑆𝑖𝑐𝑖𝑙𝑙𝑖𝑎𝑛 𝑠𝑖𝑧𝑒 𝑛𝑜.1 𝑟𝑒𝑑 𝑝𝑟𝑎𝑤𝑛 $𝟛𝟛𝟘

今次黎嘅重點!!!! 𝑅𝑒𝑑 𝑝𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑝𝑎𝑠𝑡𝑎🦐٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
事源🦦話好掛住係Italy食過嘅味
咁Involtini 確實係affordable又有quality 之選
講番個pasta 紅蝦確實好濃好香 個人覺得蝦一定要煎香過先好食
然後就係必定要擠埋蝦頭嘅精華出黎
另一highlight係蝦肉keep到好似sashimi嘅口感👍🏻
Homemade tagliolini 雖然較幼身但都掛到汁
不過我就略嫌有點太爽 prefer al dente 啲

☘︎︎ 𝑂𝑠𝑚𝑎𝑛𝑡ℎ𝑢𝑠 𝑜𝑜𝑙𝑜𝑛𝑔 𝑐𝑟𝑒̀𝑚𝑒 𝑏𝑟𝑢𝑙𝑒́𝑒, 𝑠𝑒𝑚𝑖𝑓𝑟𝑒𝑑𝑑𝑜 $𝟝𝟠

加入鄰店花斑茶社嘅桂花茶葉以成嘅 𝑐𝑟𝑒̀𝑚𝑒 𝑏𝑟𝑢𝑙𝑒́𝑒
另外仲加左焦糖菠蘿同寒天
聽落超吸引但食後感係 LESS IS MORE..
太多花臣又唔係太夾會出事
都係original嘅好食

☘︎︎ 𝐽𝐸𝑃 𝑥 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙

No offence but 有啲難飲 失望
之前飲過有啲bar嘅tea cocacktail係好出色
但呢杯有陣藥水味

💬 整體而言 覺得CWB嗰次食嘅dish impressive d 雖然setting好casual不過服務確實幾好 但就未至於要專程入屯門試喇 不過如果話想要去黃店for special occasion/ celebration的話 Involtini就確實係不二之選

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦8.1/10 👱🏻‍♀️8.5/10
♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 JEP by Involtini (屯門)
屯門良德街8號珀御地下G05號舖
#cty_黃店