唯港薈Silverbox 宴會廳

Hotel ICON Silverbox Ballroom
2020-06-22 757 瀏覽
父親節五點至七點入坐 酒店做足基本防疫措施 包括探熱比口罩套一坐低會叫你揀嘢飲 我哋揀咗花茶同咖啡 然後會先送到鬆餅及榴槤蛋捲 搭半先到其他飲品👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻花茶係普通茶包 店員會主動幫手加水咖啡非常好味 濃度掌握得幾好鬆餅及榴槤蛋捲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鬆餅有兩隻醬 包括係硬塊忌廉同草莓草莓醬偏甜 榴槤蛋捲好香 唔會太濃味 好食鹹點👍🏻👍🏻👍🏻煙三文魚配蜜糖芥末醬 較咸但淡淡肉還可以 肉丸配燒烤醬 好有咬口 好似食漢堡扒好食!忌廉蘑菇酥 用咗黑松露 但唔會太突出黑松露味 反而酥皮好差 淋哂唔脆鴨肝配藍莓醬 鴨肝咸加上藍莓酸甜 好唔夾飛魚子炸生蠔 影完相生蠔仲熱 加上青瓜既爽脆 好清新唔會覺得油膩 幾好食! 甜點👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻朱古力火鍋 好差 朱古力醬未熱 雪糕已經溶哂 雪糕亦好細球 朱古力醬內有酒 配生果棉花糖 亦唔夾馬卡龍 外皮好甜 內心係酒味忌廉 平衡到小小金箔朱古力 大粒版金莎意式奶凍 頭幾淡酒味好濃 之後淡翻好食啲 但發現酒店比既匙羹係食唔到底士多啤梨蛋糕 好普通 蛋糕比較乾 士多啤梨就好酸 軟雪糕 🍦店員上枱前會問落唔落酒 試食後發現落少少會香好多 2小時 慢慢坐 hea下
父親節五點至七點入坐

草莓醬偏甜

榴槤蛋捲好香 唔會太濃味 好食

鹹點👍🏻👍🏻👍🏻
煙三文魚配蜜糖芥末醬 較咸但淡淡肉還可以

肉丸配燒烤醬 好有咬口 好似食漢堡扒好食!

鴨肝配藍莓醬 鴨肝咸加上藍莓酸甜 好唔夾

甜點👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

馬卡龍 外皮好甜 內心係酒味忌廉 平衡到小小

金箔朱古力 大粒版金莎

士多啤梨蛋糕 好普通 蛋糕比較乾 士多啤梨就好酸

軟雪糕 🍦店員上枱前會問落唔落酒 試食後發現落少少會香好多

2小時 慢慢坐 hea下 值得推薦 另外一提廁所雖然細但好乾淨 👍🏻

電話訂座仲有8折
538兩個人 還可以