2020-12-04 2436 瀏覽
@abccakehouse 哩間係香港🇭🇰僅餘既老式餅店之一最重要仲係💛小店之一,點都唔可以俾佢消失🙈仲要係港島區,所以一定要介紹俾大家知道🤨今次中午時候,午飯都未食既我,專登冒雨☔️行過黎買💛皇天不負有心人,我終於買到小店最出名既四款卷蛋🍰+檸檬🍋卷————————————————紫心蕃薯🍠卷蛋綠茶🍵紅豆卷蛋紫心蕃薯🍠蓉口感綿密而且味道香濃,唔會甜到漏🙈綠茶🍵味道淡淡的,有茶香但唔算太濃———————————————咖啡☕️卷蛋原味卷蛋咖啡☕️口味對於成日飲咖啡既我黎就唔算濃,但絕對食得出咖啡既香味,所以店員話係最搶手既一款黎架🙈原味口味就令我非常驚喜🤪雖然食落就唔太係我杯茶😝但係入面既忌廉絕對係無得輸🙃食落味道超香滑,口感似食緊一舊雪凍左既牛油咁🧈————————————————-檸檬🍋卷哩款都係好多人一出爐就會搶住買架嗅落好香檸檬🍋味,食落酸味非常夠,絕對唔係香精出黎既味道😋絕對非常適合檸檬🍋控🤣當日仲買左個新鮮出爐既菠蘿🍍包因為攞到番屋企已經好碎,所以無影到俾大家睇🙂$5一個足料菠蘿包🥯睇怕都好難揾到好食😋又咁平啦🙃
@abccakehouse

哩間係香港🇭🇰僅餘既老式餅店之一
最重要仲係💛小店之一,點都唔可以俾佢消失🙈
仲要係港島區,所以一定要介紹俾大家知道🤨

今次中午時候,午飯都未食既我,專登冒雨☔️行過黎買💛
皇天不負有心人,我終於買到小店最出名既

四款卷蛋🍰+檸檬🍋卷

————————————————
紫心蕃薯🍠卷蛋
綠茶🍵紅豆卷蛋

紫心蕃薯🍠蓉口感綿密
而且味道香濃,唔會甜到漏🙈

綠茶🍵味道淡淡的,
有茶香但唔算太濃

———————————————
咖啡☕️卷蛋
原味卷蛋

————————————————-
檸檬🍋卷

哩款都係好多人一出爐就會搶住買架
嗅落好香檸檬🍋味,食落酸味非常夠,
絕對唔係香精出黎既味道😋絕對非常適合檸檬🍋控🤣

當日仲買左個新鮮出爐既菠蘿🍍包
因為攞到番屋企已經好碎,所以無影
到俾大家睇🙂$5一個足料菠蘿包🥯
睇怕都好難揾到好食😋又咁平啦🙃