2019-08-07 337 瀏覽
同朋友喺總統睇完戲,就行咗入去隔離街嘅呢間J pot烚下烚下,一入到餐廳個感覺好grand 同平時食開嘅火鍋店好唔同,餐廳係以音樂做主題嘅,打邊爐嘅爐係用一個鼓黎做裝飾,梳化係用咗琴鍵嘅設計,仲有個大螢幕係播住周杰倫演唱會添,成件事好有feel~因為太肚餓嘅關係一嚟到就已經嗌咗碟小食!黃金魚片頭 - 夠晒彈牙! 加埋個秘製醬汁,酸酸地味道好夾好開胃~落完單之後,店員就拎咗個醬料架畀我哋混醬,重推介如果鍾意食麻辣同海膽嘅話,可以加錢試下佢哋自家設計嘅醬汁 - 秘製麻辣醬油&海膽醬汁,兩隻醬都好特別好有特色,特別愛嘅係麻辣醬,因為好香,令到食物嘅味道勁加出!終於到主角出場 - 北海道毛蟹鍋, 成隻蟹放落去煲湯,想唔甜都難啦,而且店員仲話,佢哋嘅湯底同醬料都冇加味精,令我即刻好放心咁飲咗好多碗湯㖭😂※推介※ A5 日本和牛拼盤 - 一次過試曬咁多個部位,真心正!店員教我哋由油脂少嘅開始食起,咁樣先可以食到個層次,牛味香濃,肉質嫩滑,而且入口即溶,真係會令人食到心心眼😍蝦滑+蟹滑一咬就食到有膠質口感, 蝦滑大家平時就食得多, 蟹滑大家應該比較少食, 店員仲會幫手同我地落鍋, 岩哂我呢種懶人。

蝦滑+蟹滑

和牛芝士餃+韮菜餃+豬骨濃汁貢丸+牛骨濃汁牛丸+冬陰公蝦球+台灣三星蔥豬肉丸+墨魚丸
特別推介:
牛骨濃汁牛丸 - 好濃味嘅牛汁,夠晒彈牙同Juicy
台灣三星蔥豬肉丸 - 估唔到香港都食到台灣嘅三星蔥,好香好好味
冬陰公蝦球 - 冬陰公愛好者必叫,入面完全係成個冬陰功湯咁

闊條麵+紅菜頭寬麵+烏冬
店員介紹依到嘅都係手打嘅麵, 店入面會有個透明嘅櫃擺滿曬佢地啲麵,食落去麵質好煙韌,加埋啲湯真係一流