2019-08-31 2921 瀏覽
今日同同事黎到久違嘅 La Terrazza 食午餐 , 平時 walk-in 輕鬆入座 , 今日1 點前去到都坐得幾滿 , 所以都係建議大家要訂位 🤣🤣今次唔食平時必點嘅 香芒鮮蝦鮮雜果沙律 , 而係食 set lunch ! 餐牌 :Set lunch 有 2 個餐牌 , 一個係 $98 有湯 / 沙律 , 自家製麵包 , 蘋果茶同主菜 , 另一個係較貴少少 , 價錢係 $128 - $268 , 只有自家製麵包 , 蘋果茶同主菜作為小資女嘅我緊係揀 $98 set lunch 喇 😂😂落單後 , 好快就上左沙律 , 沙律望落唔新鮮 , 配上一片偏酸嘅菠蘿 ... 食咗幾啖就冇食喇友人揀左蘑菇湯 , 佢話幾好飲 , 下次我會揀湯 🤣麵包係暖暖的 , 味道正常 , 無咩特別澳洲殼飼西冷扒 (7 oz) 跟燒薯時蔬配燒汁牛扒叫咗五成熟 , 生熟度啱啱好 , 有肉汁 , 肉質都幾腍 ! 唔錯唔錯 ! 牛扒唔大塊 , 正常食量女仔食完成個餐都夠飽 , 男仔就可能差少少燒汁偏重口味 , 有少少搶左個牛味 , 個人認為點少少芥末就夠 ! 😋 配菜有燒薯同椰菜花 , 椰菜花偏腍 , 味道主要靠燒

餐牌 :
作為小資女嘅我緊係揀 $98 set lunch 喇 😂😂
友人揀左蘑菇湯 , 佢話幾好飲 , 下次我會揀湯 🤣
麵包係暖暖的 , 味道正常 , 無咩特別
澳洲殼飼西冷扒 (7 oz) 跟燒薯時蔬配燒汁
配菜有燒薯同椰菜花 , 椰菜花偏腍 , 味道主要靠燒汁
三式芝士鮮果焗豚肉飯
友人的主菜 , 一上菜 , 大家都諗起某快餐店的焗豬扒飯
友人認為比快餐店的好食 , 但牛扒吸引好多 😏
凍蘋果茶
鍾意佢唔會太甜 , 但蘋果味亦都唔突出

食店環境乾淨 , 夠光猛 , 坐得舒服 , 好啱傾計 ! 可惜好大陣油煙味 ... 😫😫😫
以$98 加一 , 總數 $108 呢個價格黎講 , 喺沙田新城市廣場算係幾抵食 !!
  • 澳洲殼飼西冷扒(7oz)跟燒薯時蔬配燒汁