2019-11-24 3327 瀏覽
黃店list上見到呢間cafe R&C所以專登黎幫襯,事前已經係openrice訂座。雖然book左可惜仍然棋差一著,唔知原來要預早book pepe拉花先有優惠價☹️walkin價要成$85,真心一句雖然佢係黃店不過唔值。介紹返先,pepe拉花咖啡有三隻味,分別係抹茶,芝麻同原味,如果想要呢款pepe就要叫抹茶味啦。抹茶味濃郁,因爲我冇搞勻飲到底有好多粉。甘味冇乜,我覺得偏甜。Grilled chickem avo linguine 燒雞肉加牛油果醬意粉。味道一般唔錯。Salmon and spinach risotto飯質唔會太硬啱我口味,不過醬汁唔夠稠唔夠creamy店內有幾隻pepe可以打卡相比起黃店,我更加覺得佢似pepe專門店☹️放左pepe公仔,拉花亦有pepe,可惜連儂postcard歌詞等通通不見。又令我諗返起淺黃同深黃餐廳,大家可以自行判斷鍾意淺定深多d。食完做返research,佢地ig post支持,後期有罷工,但係唔覺有捐星火。最誇張既係,門口竟然有個牌仔自行評定做黃店叫人懲罰,難免有點太hard sell。以後會更加仔細揀深色先行懲罰💛

Grilled chickem avo linguine
燒雞肉加牛油果醬意粉。味道一般唔錯。

Salmon and spinach risotto
飯質唔會太硬啱我口味,不過醬汁唔夠稠唔夠creamy

店內有幾隻pepe可以打卡