2020-10-14
今日竟然黎個意外既8號風球,大風大雨梗屋企又冇咩食最好梗係黎我既飯堂食!又唔駛淋雨又又好味~滷水蛋牛腩鹵肉飯老公想食飯,就叫左滷水蛋牛腩鹵肉飯,滷水蛋係一隻切半,滷得入味,蛋白吐淺啡色,食落有蛋味又有滷水汁味,成隻俾我食哂! 牛腩分碟而裝,半肥瘦食到老公LAM LAM脷~我就最鍾意佢厚身得黎又唔痴牙~墊底既芽菜索哂d滷水汁~識食既我梗係都唔放過~鹽酥雞扒麵冇食一排一定會掛住! 鹽酥雞扒大大塊,而且新鮮炸氣熱辣辣~咬落去鬆脆到不得了,外面咸咸地,雞肉又夠嫩,食到唔停口~另上既麵夠彈牙,配既湯夠哂濃味,最好就係附埋既大湯匙筆一口湯再擺上麵然後一啖擺入口~台南手工餡餅小食叫左至愛既台南手工餡餅,咬落去見到肉汁豐富到一個點~一路食都抵唔住一路流出黎,食得有D失儀但真係好好味~仙氣草莓茶,十勝紅豆奶茶一直都想試下個草莓茶,今日黎到就叫黎試下,草莓茶完全冇可怕既假假藥水味,而係有淡淡既士多啤梨香,每啖都清新又解渴! 十勝紅豆奶茶係老公必點之選,佢話試過好多間紅豆奶茶,呢間既紅豆同奶茶既比例俾佢覺得係最恰當~紅綠豆薏米黑糖冰仙草最後上埋甜品~第一次食呢度既甜品~令我都幾驚喜!首先份量方面好大碗,兩個
滷水蛋牛腩鹵肉飯
鹽酥雞扒麵
台南手工餡餅
仙氣草莓茶,十勝紅豆奶茶
紅綠豆薏米黑糖冰仙草
最後上埋甜品~第一次食呢度既甜品~令我都幾驚喜!首先份量方面好大碗,兩個人食SHARE黎分就岩哂!一啖食落去感受到碎冰既凍感,仲有黑糖既香甜~連埋紅綠豆薏米食就食到綿密同薏米煙韌既口感~墊底既仙草滑溜溜,連糖水一齊食好滋味!如果遲下出埋有芋圓版就正嚕!!