2017-05-07 7125 瀏覽
早前睇過食評介紹呢度既西多士和海鮮,對於住响附近既我相當吸引,成日都心思思想去試下。因為好似話好早就close, 所以下午2點就去試下下午茶先。餐廳外面睇,除左有個餐牌放左响門口外,好難知道有間餐廳响度,完全融入左魚市場其他部分一樣。裡面環境一般,好似工廠飯堂咁。我地一心諗住食層層疊西多士(見到之前食評既相好吸引),餐版明明寫住西多士$26,不過姐姐話果隻西多士要朝早先有,宜家只有$68既西多士。根據姐姐講,兩隻西多士既醬係唔同既。一場黎到,當然照試啦!叫左2杯熱奶茶和一份西多士。奶茶一般,無咩特別!西多士就係我之前响食評見到既層層疊西多,賣相係有D特別,不過始終要食落口先知掂唔掂?西多士中間夾既係粒粒花生醬,可能有D人覺得有口感,好正!不過唔係我杯茶,我只覺得一般。除左堂食,我地仲外賣左個紅燒斑腩飯($68),姐姐強調佢地係用新鮮魚架!不過可能因為外賣凍左,魚有D腥,飯亦好硬。茶記應該好食好多!最後埋單係$186。呢個價錢,應該一係環境好少少,一係味道好少少,不過呢度兩樣都唔係。我都唔係好明,以呢度既位置,點解係呢個價錢架呢?🤔🤔🤔🤔🤔🤔原本今次黎都想睇下環境,研究下同家人黎食海鮮,

西多士

原本今次黎都想睇下環境,研究下同家人黎食海鮮,不過食完呢餐就唔再想啦!真係擔心成3、4百蚊一個人,但係最後食既海鮮味道普普通通就慘啦!

2017-05-07