2015-09-27 1308 瀏覽
1) 餸菜點左6樣餸菜: 酒釀南瓜蝦, 螞蟻上樹, 糖醋魚片, 西湖樹影, 樟茶鴨, (有一樣唔記得左)酒釀南瓜蝦 - 冇酒釀味道, 蝦OK ge, 但都係一般螞蟻上樹, 糖醋魚片- 味道偏淡, 份量好少西湖樹影 - 當晚我地個份只有12-15條, 個SOURCE好少樟茶鴨 - 隻鴨好瘦, 冇肉, 好乾價錢: 埋單$9XX總結: 唔低食, 味道一般, 餸菜冇特色, 對比其他OPENRICE食物相片完全兩回事, 可能當晚整體欠水準2) 服務上菜超慢, 一度度上: 六碟菜,等左兩個鐘都未上齊, 同老闆講佢竟然話"係呀,我叫佢一度度上,就黎GA LA"特別照顧熟客: 當晚80%以上係熟客, 我地同其他熟客叫一樣菜色,熟客遲落單就上哂,我地就兩個鐘一度度上侍應服務態度差: 我地叫左一位男侍應上蛋糕,望住佢等左15分鐘,見到原來佢幫熟客先上蛋糕,跟手唔記得我地, 又再同老闆講上蛋糕,今次佢叫個女侍應攞黎,又等,攞住個蛋糕行出行入,又走去SERVICE客都唔放個蛋糕俾我地,米大聲Hur佢LO, 大家就好似如夢初醒咁,同老闆投訴話"叫左個男侍應上蛋糕冇上到但佢又幫熟客上先",個男侍應就即刻走開,話"
1) 餸菜
酒釀南瓜蝦 - 冇酒釀味道, 蝦OK ge, 但都係一般
螞蟻上樹, 糖醋魚片- 味道偏淡, 份量好少
樟茶鴨 - 隻鴨好瘦, 冇肉, 好乾
價錢: 埋單$9XX

2) 服務
侍應服務態度差: 我地叫左一位男侍應上蛋糕,望住佢等左15分鐘,見到原來佢幫熟客先上蛋糕,跟手唔記得我地, 又再同老闆講上蛋糕,今次佢叫個女侍應攞黎,又等,攞住個蛋糕行出行入,又走去SERVICE客都唔放個蛋糕俾我地,米大聲Hur佢LO, 大家就好似如夢初醒咁,同老闆投訴話"叫左個男侍應上蛋糕冇上到但佢又幫熟客上先",個男侍應就即刻走開,話"都痴線"仲一直啤住我地。

3) 餐廳環境
入到去經已覺得煙霧迷漫,原來有班客係房食煙,開門閘門都有一陣煙走出黎。地方小, 枱與枱之間好密
2015-09-17