2019-03-01 128 瀏覽
午餐時份第一次試 e 間餐廳以無咁難食排名)1. 三文魚菠菜車打芝士crepe - 唔熱- crepe 雖有D乾身,但有蛋味- 賣相OK- 連菠菜食味道還好- side dish 個紫薯係OK 2. Black Truffle & Mushroom Linguine - 唔熱- 正常 OK 嘅3. Carbonara  - 唔熱- 似黑椒炒意粉多d, 無蛋味, 無芝士味, 當佢係黑椒意粉係OK 嘅- 唯一欣賞係無好似好多其他本地cafe 咁加mushroom 4. 烤美國豬柳扒- 唔熱- 花九牛二虎之力先切到舊乾爭爭嘅肉. 舊肉係零豬味- 見有其他客人食左一半就掉左5. 勃艮第風紅酒燉牛面肉配飯- 唔熱- 依個難食到非筆墨可以形容, 牛肉激臊, 個紅酒味完全唔知點, 係酸嘅, 最慘係個aftertaste linger 喺個口入面, 要過5分鐘唔諗佢先散到 間餐有餐湯或者沙律配麵包, 餐湯係足料不過淡, 麵包我覺得係好食嘅, 連飲品每位大概$85.最後要講下上餐飲嘅速度好慢, 食之前已經叫定, 食完等佐半個鐘都未到... 雖然係難食, 但係佢哋d職員其實好nice, 特別係有位做野好快
午餐時份第一次試 e 間餐廳:
(以無咁難食排名)

1. 三文魚菠菜車打芝士crepe
- 唔熱
- crepe 雖有D乾身,但有蛋味
- 賣相OK

- 花九牛二虎之力先切到舊乾爭爭嘅肉. 舊肉係零豬味
- 見有其他客人食左一半就掉左

5. 勃艮第風紅酒燉牛面肉配飯
- 唔熱

最後要講下上餐飲嘅速度好慢, 食之前已經叫定, 食完等佐半個鐘都未到... 雖然係難食, 但係佢哋d職員其實好nice, 特別係有位做野好快手又有禮貌嘅waitress, 收錢嘅時候都有同老闆反應係難食, 個老闆都有禮貌咁話會留意下...
題外話/補充資料: 有朋友話 e 間餐廳顛覆佐佢對豬柳扒同埋燉牛肉嘅認識, 全餐飯最熱嘅係自己, 因為嬲到㷫
2019-03-01