2011-08-12
去開元朗,當然又是食田中的時候!每次食田中,都覺得抵食又好食!是日點了﹕$158壽司併盤﹕有15件壽司,全部大大件,4件三文魚、3件帶子、2件魷魚軍艦、2件鰻魚、2件北寄貝,仲有2件甜蝦!!!全部都非常大件,非常新鮮~~~三文魚勁大片肥美,帶子真係賣飛佛,非常鮮味,而且大大隻,鰻魚亦非常大件美味,北寄貝壽司則由2塊北寄貝舖面,正得不得了!甜蝦又係賣飛佛,成隻手指咁大隻,仲有頭有尾,蝦頭d汁都啜埋,好鮮甜!帶子刺身(16片)﹕雖然唔算好大隻,但勝味鮮甜味美,一件一啖,人間極品~吉焉炸蠔卷﹕總共4件,非常大件,蠔應該是即炸的,即使包了入卷,入口時仍有香脆之感,還有暖暖的感覺!蟹子沙律﹕青瓜絲略嫌不夠幼,有改善的空間,沙律醬和蟹柳亦略嫌太少~~三文魚刺身﹕非常的厚切,非常新鮮,色澤油潤,但其實切薄一點口感會更好吃(個人喜好)~~還點了三色刺身拼盤外賣~~3個人,埋單約$500~~~由於所有食物也非常新鮮美味,而且大大件,貨真價實,值回票價啦~!至於服務和環境,還是不要太高要求,總算有求必應,有張枱食飯,就是如此~~~食物質素已經贏晒~!期待下次~~!
每次食田中,都覺得抵食又好食!
是日點了﹕
期待下次~~!