第三站

Station 3 Cafe
同表妹去旺角行街,夜晚表妹話想搵個地方坐得舒服啲,輕鬆傾吓計,順便玩吓大富翁。樓上Cafe我第一時間就諗到 金雞廣場的 Station 3 Cafe。第三站 裝修乾淨,有梳化位,食物質素滿意,服務細心,Dinner Set 價錢又唔貴。特級海鮮拼盤 $98呢度嘅特級海鮮拼盤都係炸小食,啱晒後生仔口味。魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、魷魚圈;全部炸得酥脆可口,美味呀!一路食一路同表妹回憶一下細路仔時候最鍾意就係食呢啲日本炸小食!芒果奶昔 $52呢度嘅奶昔系列非常不錯,入口誘惑,幼滑濃郁的口感,清甜的芒果香味,奶香味亦得到平衡,很好的選擇。西柚綠茶 $38晚餐會送一杯$38的餐飲,冰凍的西柚綠茶,清涼解渴,食完熱氣嘢飲最啱啦!田園沙律晚餐只要加$35就可以 upgrade, 有田園沙律及蛋糕。沙律菜清新爽脆,加上日式胡麻醬,味道開胃又健康。卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102卡邦尼最緊要芝士味夠晒濃郁,反而忌廉味不應該太重,這一方面廚師做得很好,醬汁又夠 creamy . 煙肉充滿鹹香,雜菌爽口,意粉有彈性,滋味無窮。西班牙煙鴨胸燴飯 $112我鍾意食燴飯其中一個原因係可以吸收晒醬汁嘅精華,加一點辣

特級海鮮拼盤 $98

芒果奶昔 $52

西柚綠茶 $38

田園沙律

卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102

西班牙煙鴨胸燴飯 $112
我鍾意食燴飯其中一個原因係可以吸收晒醬汁嘅精華,加一點辣椒仔汁更加刺激,又香又辣。西班牙煙鴨胸肥瘦適中,鴨香滿溢,啖啖肉汁,加上煙燻香味,仲有少少芝士拉絲的感覺,好味道喎!

特色芝士蛋糕
New York cheese cake,味道甜美又濃郁,擺盤別緻,為今晚畫上完美的句號。

• 特級海鮮拼盤
  • 西班牙煙鴨胸燴飯