2016-11-22 1416 瀏覽
唔講唔知道,原來油麻地行去何文田方向,有一間小小的地舖,簡簡陋陋的小店,可以吃到德國風味既熱狗。當日星期六下午,店不少附近的學生黎買午餐加上間舖好細間,坐位很少,所以都等左一陣位。睇見memu有好多唔同既熱狗腸,睇得我花多眼亂,都唔知道試邊款好於是叫左個脆皮煙肉火腿腸,加肉醬;男朋友則要了辣肉腸加肉醬。跟餐還有飲品和薯條,我們要了薯條和薯餅試下。首先上左炸物,炸得岩岩好,唔會過燶。薯條:外脆,內裡好多著仔肉!這薯條比起外面快餐店吃到的大有不同。很滿足!薯餅:如果薯條有90分的話,這個薯餅便有99分了!外面睇落好似好多炸粉,但咬落又是啖啖著肉!剛剛炸起新鮮熱辣,就算放耐左都仲會脆口的!而且不會很溜。可以話暫時黎講係最好食既一間薯餅。薯餅薯條食到一半,就到主角-熱狗上場了!醬料的話,店員姐姐會問要咩醬,唔洗怕食到d自己唔想食既醬料。(除了肉醬是額外加錢)脆皮煙肉火腿腸,加肉醬脆皮煙肉火腿腸:很香很夠味道,可能是煙肉本身有少少"un",變左條腸仔口感咬落都un少少而脆皮也不算很脆皮肉醬:這個肉醬真係冇得輸!夠多肉醬之餘仲要多醬汁,味道又match,超好味啊!肉醬多到完全夠cover晒成個包,
唔講唔知道,原來油麻地行去何文田方向,

有一間小小的地舖,簡簡陋陋的小店,可以吃到德國風味既熱狗。

當日星期六下午,店不少附近的學生黎買午餐

加上間舖好細間,坐位很少,所以都等左一陣位。

跟餐還有飲品和薯條,我們要了薯條和薯餅試下。

首先上左炸物,炸得岩岩好,唔會過燶。

薯餅薯條食到一半,就到主角-熱狗上場了!

脆皮煙肉火腿腸,加肉醬

而脆皮也不算很脆皮

肉醬多到完全夠cover晒成個包,食到最後唔會dry

辣肉腸加肉醬
辣肉腸:辣肉腸肉質口感比較軟身,感覺比煙肉火腿腸較好入口。

少少辣味道很不錯!幾似外國餐廳吃到的腸仔風味。

小女吃不了辣但都可以吃到。這個配埋bbq汁,肉醬,味道也不會奇怪,還意外地夾!值得一試。

同事听到好多人都點了芝士撈丁加肉醬,搞到我都想試下。

不過一個包餐真係好夠飽了!

下次會再來試試撈丁,還有著容和甚他腸仔想試呢!
2016-11-19
  • 薯條