2021-02-23 1167 瀏覽
😌😌又黎荃灣搵好野食!原本係想食日本野既,奈何要等太耐😯所以去左隔離舖食西班牙菜!星期日既午餐唔洗等位即入,餐廳坐滿人,眼見樓面職員雖然只有一人,但依然保持友善良好態度👍🏻🚩西班牙黑毛豬扒伴肉桂蘋果配迷迭香醬 激厚黑毛豬扒😳😳可惜比較乾身而且有啲啲韌,反而焦點放左係原個肉桂蘋果到😋肉桂扮椗所以果陣香味充斥係整個蘋果到🥰令蘋果非常入味好濃郁好稔!🚩傳統西班牙海鮮炒飯 🧑🏽‍🦱曾經係西班牙食過一個非常出色既西班牙炒飯,所以每次見到有都會嗌黎試下,但都係搵唔返果種味道🤨鐵鍋上夠誠意🤭另一款招牌西班牙炒飯係微辣,唔岩我🤣🤣而呢款係帶酸甜既,海鮮都幾豐富有青口、蝦、魷魚😚食落都爽口彈牙,絕無雪味!炒得粒粒分明夠乾身,🧑🏽‍🦱表示呢個係偏港式西班牙炒飯~不過不失喇!🚩燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉 三樣看似無關既食材,原來可以咁夾😳😳我至愛既豬腩肉燒至微燶邊😍既香脆又鹹香!大大隻帶子真係好鮮嫩彈牙,燒得岩岩好👍🏻最意想不到係粟米蓉,香甜清新,好好食呀呢個前菜❤️❤️❤️🚩車厘茄青瓜杏仁沙律配西班牙烤紅椒堅果醬 作為一個沙律真係好稱職好fresh😆新鮮既車厘茄青瓜杏仁粒,配以酸酸咪咪既汁醬😌開胃得黎口感夠晒豐

🚩西班牙黑毛豬扒伴肉桂蘋果配迷迭香醬

🚩傳統西班牙海鮮炒飯

🚩燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉

🚩車厘茄青瓜杏仁沙律配西班牙烤紅椒堅果醬
作為一個沙律真係好稱職好fresh😆新鮮既車厘茄青瓜杏仁粒,配以酸酸咪咪既汁醬😌開胃得黎口感夠晒豐富!我地都好喜歡🤤🤤

2021-02-14
  • 燒帶子配脆皮豬腩肉及粟米蓉