2021-01-20 9713 瀏覽
其實呢餐冇特別plan去邊度食。到達K11 Musea嘅時候J先生話聽同事講過Bayfare Social 好味價錢又唔貴,諗住試吓都好喎,橫掂我未去過Rosewood Hotel食飯😆 Bayfair Social 點餐方式有點特別,客人可以行去唔同美食專櫃,選擇菜式然後直接跟廚師落單,或者喺座位度睇完餐牌後搵店員落單都得。▫️Paella of the day (HKD120)店員推介西班牙炒飯,話餐廳會不定期推出唔同款色嘅炒飯㗎。嗰日我哋叫咗一碟細嘅蜆+蝦西班牙炒飯 (另有大size揀,價錢我唔記得喇) 。食前先灑啲檸檬汁,再撈埋啲醬同飯+海鮮一齊食😋蜆肉同蝦嘅份量雖然唔算太多,但跟番炒飯份量嚟講就啱啱好。兩款海鮮都幾新鮮,起碼我食唔出嗰種急凍雪藏味😆😆▫️Steak Frites (HKD240)呢個菜式香港好多西餐廳都有提供。牛扒生熟程度叫咗Medium。牛扒煎得好香,肉質好腍但唔夠多汁。不過整體味道唔差,想食牛肉係一個好嘅選擇。咪以為喺5星級酒店食飯價錢一定好貴。我哋叫咗杯啤酒+食物賣單都係大約$480 (連加一)。以呢個價錢喺酒店嚟講真係算抵。加上餐廳環境唔錯,服務又幾好,想

▫️Paella of the day (HKD120)

▫️Steak Frites (HKD240)

咪以為喺5星級酒店食飯價錢一定好貴。我哋叫咗杯啤酒+食物賣單都係大約$480 (連加一)。以呢個價錢喺酒店嚟講真係算抵。加上餐廳環境唔錯,服務又幾好,想食西班牙菜嘅話可以考慮吓。
2021-01-01