2019-01-18 376 瀏覽
又周圍食食食了xdd今次同朋友挑戰左 近住黃埔的依間香辣蟹!!!🦀- 辣魅地點尼講算係比較難搵 如果預約左記住預早少少去周圍撞下板🤣🤣撞撞下就會去到既然間野係出名食辣蟹 無理由唔叫返個蟹鍋啦 但貪心的我又想試埋辣雞 所以最後 就決定試哩個十三香辣鴛鴦雞蟹鍋啦xdd一上菜果下 實不相瞞我嚇左嚇 因為我見到好多好多辣椒呀八角呀 我即刻心諗大獲啦 我唔係好食得辣嫁炸 唔記得叫少辣tim 但唔尼都尼左 又無理由要人成鍋換過俾我 就唯有頂硬上啦🙈 一入口我都未試真都以為出事啦立馬灌左淡水冷靜下 點知 咦 條脷唔痛的 淨係有好重的麻痺感 原來所謂麻而不辣係咁解 今日終於真正見識到o 因為唔痛所以可以繼續食 唔會好辛苦 😋😋食完個鍋仲可以好似食雞煲咁 加湯底打邊爐tim!! 滿足感upupup~個人意見 比較推薦雞 因為肉多同香 相對無咁辣 而蟹就條條蟹肉絲都浸滿辣汁🤤🤤 大家可以按返自己程度尼挑戰吓xdd #辣魅#十三香辣蟹#hunghomfood#spicyfoodBtw 寫食評雖然要打好多字😂😂不過其實都幾開心 好自自然就打到出尼又唔會覺得特別辛苦~💕 如果時間許可都真心想出多d foodie
又周圍食食食了xdd
今次同朋友挑戰左 近住黃埔的依間香辣蟹!!!🦀- 辣魅

Btw 寫食評雖然要打好多字😂😂不過其實都幾開心 好自自然就打到出尼又唔會覺得特別辛苦~💕 如果時間許可都真心想出多d foodie post xdd 希望大家鐘意睇都唔會覺得煩啦😛😆支持的話可以就俾多d like同推薦俾其實朋友仔 鼓勵下我繼續加油搵食啦!謝謝大家😋😛😝👅👅👅