2018-01-18 1063 瀏覽
今日中午想搵一間cafe食嘢,所以就找了北角附近一間 cafe 店鋪都比較難找到, 門面唔係太起眼店側係車房,👌入到店裏內, 就像進入另一個世界一樣 ,店內有一些輕快音樂 ,座位舒適 店內有兩個店員,這個店舖是自助形式 ,先去櫃檯購買, 買完之後佢哋會將餐送到你個位度 ,之後大概等咗15分鐘先嚟一個 吞拿魚青瓜比利時窩夫🤗, 急不及待即刻試食窩夫微微溫暖外脆內温帶少許硬, 甜甜既窩夫夾雜吞拿魚一起吃會比較好食, 😥側跟嘅沙律比較遜色,比我想像中個沙律汁係好酸不過都接受, 大概等咗 15分鐘再嚟埋我喜歡的 rose latte , 當店員放低杯咖啡時我有D驚訝!!!進入一間咁優雅嘅咖啡店,好好地享受我的午餐嘅時候竟然放下一杯😲佈滿咖啡漬係杯邊~ 其實我唔係一個挑剔嘅人,只不過冇諗到去cafe通常都會比較著重餐具乾淨以及賣相的🤔後來我向店員反應後, 她立即為我更換 ,最後飲埋我叫的咖啡溫度不是太熱,玫瑰味都適中😊總結.........................雖然我唔知嗰啲係人客飲剩餘嘅漬,定係咖啡機滴落去嘅漬, 總括嚟講都好滿意佢能夠立即更換😊🤔雖然沒有某些cafe的親切感覺,例如
總結.........................
🤔雖然沒有某些cafe的親切感覺,例如: 一入店會有店員好熱情同你講hello 嗰種, 😜不過純粹個人感覺, 當然每間店舖都有獨特嘅風格,但是這個地方都是傾偈聚腳的好地點

其他款式曲奇

試食曲奇