2019-07-30 49 瀏覽
去麥噹噹最鍾意就係食脆香雞翼,但最近被軒仔同joey嘅廣告嚴重洗腦,所以點了18件麥樂雞餐,當中最想試的就當然是新口味的麥樂雞滋味醬喇~~~ 滋味醬一盒仔咁pack好哂,共4款口味(當中有3款係新口味),如要另外加購,每盒要收$1。 咸蛋黃醬(新口味)~ 醬既texture非常厚身,顏色像是廣告彩,而且非常咸,本來對佢非常期待,真的失望了! 南乳燒雞醬(新口味)~ 醬既texture及顏色感覺跟咸蛋黃醬一模一樣,但口味上真的似一舊南乳般,可以用「難以入口」來形容。 香草檸檬醬(新口味)~ 這款真心好味,因為佢清爽的檸檬可以中和油膩感,畢竟麥樂雞也是炸物,配上檸檬,一定是絕配吧!蜜糖芥末(舊口味)~這款不用多介紹,一定係好味、多人喜愛,才會保留唯一呢個舊口味。

2019-07-25
  • 香草檸檬醬