今日嚟 apm 隔離嘅壹亞太中心食晚餐 , 地點好方便 😎😎我地 book 左 120 分鐘嘅惹味火鍋日題 B 餐 ($208 / 位) 坐低冇耐 , 我哋即刻去攞嘢飲先 ~ 飲品選擇中規中矩 , 有自家製嘅竹蔗茅根同埋竹蔗茅根馬蹄 😎😎 呢度提供樽裝水 , 非常貼心 ~竹蔗茅根酸菜魚好香呀 ~~ 魚片份量合理 , 非常嫩滑 , 正 !! 👍👍 魚片有少量魚骨 , 食嘅時候要小心 d ~~ 酸辣味道同樣突出 , 都幾辣㗎 😂😂 , 食開譚仔 10 小辣嘅我食到最尾有少少吃力 , 配料多元化 , 有我最鍾意嘅寬麵 , 青瓜 , 豆卜 , 萵筍 , 原來萵筍配酸菜魚湯好好味 😋😋食完之後就可以正式打邊爐啦 !!! 我哋揀咗花膠美人鍋 , 個鍋非常有中國特色 !! 好足料 , 花膠有 5 - 6 大片 , 大大粒紅棗同杞子好似唔使錢咁 🤣🤣 個湯幾清甜 , 唔會蓋過食物嘅原味道 , 又為食物帶嚟鮮甜味 , 唔錯唔錯 !!牛嘅質素有圖有真相啦 🤗 個人比較推介呢度嘅羊肉片 , 幾高質 !我地 2 個人嘅海鮮拼盤有 4 隻蝦 , 4 隻花甲同 2 隻大蜆 , 蝦鮮甜 , 大蜆飽滿多汁又無沙 !
竹蔗茅根
酸菜魚
我地 2 個人嘅海鮮拼盤有 4 隻蝦 , 4 隻花甲同 2 隻大蜆 , 蝦鮮甜 , 大蜆飽滿多汁又無沙 ! 鍾意食海鮮 , 仲可以任叫韓國生蠔 (熟食) 同金牌墨魚滑 , 其他食物就喺自助區拎 , 食物種類都唔錯 , 有好多款水餃同雲吞 , 仲有我最愛嘅炸魚皮 , 山根同響鈴 !!

入到嚟見到好多食客點 $328 無限時放題 😲😲 !! 見到佢地枱面嘅食物性價比非常高 😳😳下次嚟一定要食呢個餐 🤑🤑 !

整體嚟講 , 食店座位間闊落 , 店員快手 , 食物質素同價錢成正比 , 酸菜魚幾有驚喜 🤤🤤 , 出面食個酸菜魚都 $200 , 呢度有得食 , 仲可以食埋邊爐放題 , 抵呀 ~~ 溫馨提示 , 黎呢度食飯記住 book 位呀 😉😉 ~~
  • 酸菜魚