原本係想去銅鑼灣嘅peek-a-bowl...點知去錯咗呢間😩我仲要打食評先知🥺無論門口定餐牌 兩間都勁似...其實佢地係咪有啲關係🤣.📌Build Your Own Bowl (Mushrooms) $62佢有幾款主食可以揀 雜菌唔錯 切到大大粒 好有口感😋Base可以揀日本醋飯,珍珠糙飯,沙律菜 配料有成18款咁多可以任揀三款 有啲就要加錢🤑糙米口感真係好正 好煙韌有咬口❣️配料方面我揀咗枝豆仁,海帶芽,豆腐 佢仲勁好加埋蟹籽俾我哋🦀全部份量都好多 成碗裝到滿一滿 男人食都一定好飽‼️個豆腐係配果仁芝麻醬 姐係杏仁,榛子,合桃,腰果,芝麻加蛋黃醬 不過唔係幾覺佢落咗🙈sauce有五款可以選擇 調味料都有五款:脆蒜片,七味粉,芝麻,木魚絲,紫菜絲 加晒都得 😎我落晒五款 最後佢仲加多埋杏仁碎😍醬我就揀咗wasabi yogurt 佢係Greek yogurt + wasabi + 蛋黃醬😚覺得好特別所以試吓 估唔到又幾好味 酸酸辣辣咁好開胃🥰.📌Build Your Own Bowl (Octopus) $80八爪魚唔算好有鮮味 同埋比較韌都幾難咬🐙呢碗就揀咗海帶芽,豆腐同雞蛋絲 仲加$
Poke  Bowl

Mushrooms  Reg

八爪魚唔算好有鮮味 同埋比較韌都幾難咬🐙呢碗就揀咗海帶芽,豆腐同雞蛋絲 仲加$10要咗魚子😎雞蛋絲落咗超多🥚不過魚子份量就偏少🤨呢款揀咗醋飯底 汁就揀咗蜜糖香醋汁 佢係蘋果醋+蜂蜜+初榨橄欖油+醬油同芥末😝飯係醋 嗰醬又係醋 仲有蜜糖🍯我自己就覺得又酸又甜食落唔太好食😣
Octopus  Reg

Poke  Bowl