2018-10-05 279 瀏覽
上次黎Shine 都幾個月前, 梗係因為食過番尋味先再黎~~今次約友人黎食晚餐, 午餐同晚餐氣氛截然不同~加拿大龍蝦意大利飯加拿大龍蝦雖然是雪的, 但肉質仍爽口彈牙,蝦味濃而肉爽脆意大利飯以高湯熬煮,亦配以蕃茄的酸甜, 意大利飯味道濃郁,飯粒中心帶一點硬, 煙韌得黎又夠濕潤夠creamy特級安格斯漢堡特級安格斯漢堡厚度十足, 肉汁豐富得黎仲好juicy, 雖然係叫左7成熟, 但肉質幾嫩, 唔算鞋口。配埋新鮮生菜、蕃茄、半溶的芝士, 非常滿足。唯一美中不足的是漢堡調味比較咸, 重手左少少。至於粗薯條, 每條都炸到金黃色, 非常香脆。黑松露大啡菇意大利飯意大利飯有一點外軟內韌的感覺,感覺都幾Creamy的意大利飯口感香滑而且又有濃郁的黑松露味道, 大啡菇香滑得黎又juicy, 非常好吃。火焰雪山最後甜品我們叫了火焰雪山個雪山大大個, 店員送上黎之後會係客人前面淋上酒同火焰, 熊熊烈火當然要把握影相打卡的時機, 雪山表面係厚厚既蛋白, 都幾澎湃, 內層就有雪糕、士多啤梨,、馬卡龍、brownies同海綿蛋糕, 雖然係好大個, 但因為表面只係蛋白, 都唔會太膩!!
今次約友人黎食晚餐, 午餐同晚餐氣氛截然不同~

加拿大龍蝦意大利飯

加拿大龍蝦雖然是雪的, 但肉質仍爽口彈牙,蝦味濃而肉爽脆
加拿大龍蝦意大利飯

意大利飯以高湯熬煮,亦配以蕃茄的酸甜,

特級安格斯漢堡

特級安格斯漢堡厚度十足, 肉汁豐富得黎仲好juicy,
特級安格斯漢堡

雖然係叫左7成熟, 但肉質幾嫩, 唔算鞋口。

特級安格斯漢堡

至於粗薯條, 每條都炸到金黃色, 非常香脆。

黑松露大啡菇意大利飯

意大利飯有一點外軟內韌的感覺,感覺都幾Creamy的
黑松露大啡菇意大利飯

意大利飯口感香滑而且又有濃郁的黑松露味道,
黑松露大啡菇意大利飯

大啡菇香滑得黎又juicy, 非常好吃。

最後甜品我們叫了火焰雪山
火焰雪山

個雪山大大個, 店員送上黎之後會係客人前面淋上酒同火焰,
熊熊烈火當然要把握影相打卡的時機,
火焰雪山

雪山表面係厚厚既蛋白, 都幾澎湃,

火焰雪山

雖然係好大個, 但因為表面只係蛋白, 都唔會太膩!!