新年同屋企人食團年飯,大家都想食打邊爐,啱晒依家涼涼地嘅天氣,所以今晚齊齊去咗旺角嘅真•秘鍋。店內有獨立房間又可以唱K,環境舒適,好適合一家大細嚟食飯傾計。因為朋友之前推介過真秘鍋個招牌龍蝦鍋,今次提早兩日同餐廳溝通,決定訂一個off menu豪華版龍蝦鍋,果然冇令人失望,大家都好驚喜,超豐富呢!湯底係鮮橙色, 有3隻超巨型龍蝦喺上面好足料,而且湯底龍蝦味香濃,飲落重好鮮甜。A蚌象拔蚌刺身除咗打邊爐之外,呢度都有新鮮刺身可以黑,我哋叫咗象拔蚌刺身,象拔蚌好爽口,食到停唔到口。牡丹蝦刺身牡丹蝦同樣都係好大隻好新鮮,入口好彈牙。椒鹽蝦頭食完牡丹蝦刺身,餐廳仲可以幫我地拎蝦頭去整椒鹽蝦頭,炒過之後蝦頭超級惹味!特級牛小排打邊爐叫咗碟特級牛小排 ,雪花紋理清晰,輕輕一煮就食得,牛肉口感嫩滑而且牛味重,屬於高質。餐廳服務一流,店員好細心講解每道食品,令到我有賓至如歸嘅感覺。

A蚌象拔蚌刺身

牡丹蝦刺身
牡丹蝦同樣都係好大隻好新鮮,入口好彈牙。

椒鹽蝦頭

特級牛小排