餐廳: Eaaat.here
資訊:

今日同朋友去利奧坊行街,在附近發現左一間好正,環境好好嘅餐廳😍😍又可以打下卡喎Eaaat.here !係一間西班牙口味🥰落地大玻璃Chill 住飲野,靜靜地同朋友食餐飯傾吓計~更重要嘅係食物質素非常高 !!1.前菜:刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁 $108 評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好推介嘅前菜!真係超特別,蝦刺身好新鮮,雪白通透,特別要讚一讚嘅係醬汁嘅配搭,用咗紫蘇檸檬汁好清新酸酸甜甜咁,咬落去嘅蝦肉係十分之爽口😋🥰呢個真係必試!第一次食呢個配搭,好驚喜,好好味😋2.墨西哥烤粟米🌽 $68 評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個小食好好食!烤過嘅粟米再配合埋芝士同沙律醬汁,好惹味,好入味,粟米亦食到清甜嘅感覺,而且好香🥰3.免治雞肉棒👍🏻❤️$45 -極度推薦評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我諗係起香港食過最好食嘅免治雞肉棒了😍😍超級好味~Yakitori 採用日本產無激素雞,問返店員係佢哋自家製,秘製醬汁同埋蛋黃🥰雞肉好新鮮好嫩滑😋 口感十分之豐富!撈埋成個汁去點雞肉棒食一流!外層燒得香脆,入口濃郁美味,彈牙多肉汁,呢個係食完會想encore再encore嘅雞肉棒😭❤️送埋杯酒簡直係好好好好嘅享受😍😍😍👍🏻4.
Eaaat.here !係一間西班牙口味🥰

1.前菜:刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁 $108
刺身蝦配香辣紫蘇青檸汁

2.墨西哥烤粟米🌽 $68
墨西哥烤粟米

3.免治雞肉棒👍🏻❤️$45 -極度推薦
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞肉好新鮮好嫩滑😋 口感十分之豐富!
撈埋成個汁去點雞肉棒食一流!
外層燒得香脆,入口濃郁美味,彈牙多肉汁,
免治雞肉棒

4.墨西哥風味烤雞(半份)🥰$ 168
係我食過好好味嘅烤雞😚好香賣相好靚
考得皮脆肉嫩,皮好薄好脆,雞肉好Juicy
重點係佢烤得啱啱好,啲肉質唔會老/靱🥸
啲肉好鮮嫩好好味!🥰好入味
點埋個泰式辣醬就仲惹味😋
下面亦都有好多配菜配搭👍🏻

5. 4. 西班牙八爪魚🐙 $78
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
八爪魚爽口彈牙,不韌,配菜係外脆內軟嘅薯仔🥔好好味😋醬汁配搭好好👍🏻
西班牙八爪魚

5. 魚子醬蟹膏蟹肉意粉🍝 $158
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
見到啲意粉好吸引🤤最後決定叫呢個🥰
好足料,好多蟹肉喺上面~亦有魚子醬😋
個意粉好爽口,唔會太乾、唔會太濕👍🏻
呢個意粉質素幾高👍🏻👍🏻👍🏻
魚子醬蟹膏蟹肉意粉

7.士多啤梨蘋果金寶伴雪糕🍦$108
必食甜品!!🥰❤️超超超好味😋
甜品有一個雲呢拿雪糕甜筒🍦
影完相之後店員會幫我哋壓碎個雪糕筒👍🏻
冷冰冰嘅雪糕加雪糕筒脆脆
配合熱辣辣嘅蘋果金寶,口感真係好豐富👍🏻
仲要真係好好味😋酸酸甜甜,冰火相交🥰😋
脆卜卜+軟林林😋好味道🥰❤️
士多啤梨蘋果金寶伴雪糕

8. 推介飲品:蜜柑梅酒,熔耐,Soda
Mikan Umeshu(CHU- HAI )👍🏻👍🏻🍸🥃
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢杯梅洒,味道好好,有蜜柑嘅果味,酒精濃度可接受🤩賣相亦都好靚,好啱打卡👍🏻

我好鍾意呢間餐廳🥰食物同環境質素高😍
下次一定會再嚟😋再同大家分享我食咗啲咩😋
朋友或者情侶黎食飯都好浪漫~
推薦推薦推薦👍🏻❤️
以下係環境照片: