2018-07-20 228 瀏覽
又到放假既日子 今日都係例牌約左朋友係cafe坐下 今次就黎到呢排係網上好紅既旺角小cafe發掘下出面就落住雨 上到呢度既一樓感覺就好唔同 感覺好開揚好舒服 之後侍應就帶我入去入面坐底左並遞上menu 而點餐就要岀去counter點Menu我地本身諗住叫一個C餐 一個D餐 錢都俾埋 番到埋位個時 有個侍應就行過黎話D餐已經賣晒 叫我加錢揀其他野 但係其實我點餐個時只係兩點八 下午茶先係開始左十分鐘 而在場既客人並唔多 或者D餐根本就從來都無岀現過煙三文魚卡邦尼意粉 ($88)賣相唔錯 三文魚整成朵花咁放左係意粉上面 但係食左幾啖之後已經覺得好膩 最後食淨左一半 我自己仲要叫咗杯髒髒黑糖珍珠鮮奶 真係滯到上心口 但係又唔飽日式鰻魚炒飯 ($78)炒飯偏乾 有幾小塊既鰻魚隱藏係炒飯入面 味道還可以 正常過意粉好多髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($40)呢個既賣相又係超靚 打卡一流 杯面鋪左一層可可粉 灑到碟上都有 果然係髒髒既系列 飲落淡淡既奶味 珍珠夠煙韌 整體唔會太甜 其實唔錯 但又未好飲到下次會回頭四季春芝士奶蓋 (下午茶餐附送)朋友點既 我飲左一啖 芝士奶蓋既咸香味好正好特別 茶味淡淡的 朋友

Menu

煙三文魚卡邦尼意粉 ($88)

煙三文魚卡邦尼意粉

日式鰻魚炒飯 ($78)
日式鰻魚炒飯

髒髒黑糖珍珠鮮奶 ($40)

髒髒黑糖珍珠鮮奶

四季春芝士奶蓋 (下午茶餐附送)
朋友點既 我飲左一啖 芝士奶蓋既咸香味好正好特別 茶味淡淡的 朋友好中意
不過佢話飲到最後似奶茶
四季春芝士奶蓋