2019-06-30 471 瀏覽
有一日同啲朋友去超級市場準備大食會買嘢食,噉然後周圍行下嘅時候就見到一檔熟食檔。其實我以為係跟機有的店,但呢個原來係另一間比較stand out啲嘅食店。 始終由於間超級市場係比較日式風味,所以而家熟食小店都偏向要有日風味先至可以襯到個格調。此店可堂食可外帶。佢哋門面好乾淨,有好多圖文並茂畀你睇到,佢職員會即時即叫即煮畀你,收銀員亦都非常有禮貌好歡迎我哋同講解。佢哋有好多得獎嘅食物例如炸雞啊或者其他食物,但我就比較鍾意同d去上陣試下佢哋嘅章魚丸。噉我嗌一盒章魚丸,噉我去試食然之後佢就另外有個可樂嘅炸薯餅。由於薯餅我要求比較低凈係覺得個脆麵比較香脆一定嘅薯茸暖暖地,但因爲我對呢個要求唔係咁高所以都,冇乜特別。反而章魚丸覺得幾得意,因為佢係外脆內軟仲有小小流心,當然佢係熟嘅而且外在非常之咁易,所以食嘅時候要用好多時間吹。一個幾好嘅經驗因為喺出邊食嘅章魚丸全部都係比較肥比較油膩同埋,榨粉啊佢哋嗰啲醬會比較多但而家唔會有你仲好清晰嘅未到。所以有機會我會再試多一次。

2019-06-25