餐廳: 潮江春 (荃灣廣場)
資訊:

2022-03-14 2230 瀏覽
好耐冇飲過茶食點心🥺今次去食冇乜人,座位寬敞,每枱相隔得幾遠下,都食得放心嘅😆整體覺得點心質素幾高,不過唯一缺點就係等得太耐,最後有啲點心都等唔切要cut單🥲.🦐晶瑩蝦餃皇 $41好飽滿好足料,好多蝦好彈牙,仲有竹筍係入面🥰最好食嘅蝦餃一定要有竹筍🤩.🥢蟹子蒸燒賣 $36燒賣都係正正常常,大大粒,食落幾彈牙🤣不過個人認為酒樓嘅燒賣好難整得難食😂.🥠香滑奶皇包 $25好普通嘅奶皇包,冇乜特別😂不過太鍾意食,所以每次飲茶一定會叫😚.🥬鮮蝦菜苗餃 $41當日覺得最好食嘅點心🥰菜同蝦嘅比例啱啱好,清清甜甜🥺.🦑蒜蓉蒸鮮魷 $41呢個有驚喜,蒜蓉汁好惹味😍而且啲魷魚一啲都唔靭,幾易咬得開😌不過如果可以切細舊啲就更易入口😋.🍽味道: 3.5/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🦐晶瑩蝦餃皇 $41
🥢蟹子蒸燒賣 $36
🥠香滑奶皇包 $25
🥬鮮蝦菜苗餃 $41
當日覺得最好食嘅點心🥰菜同蝦嘅比例啱啱好,清清甜甜🥺
🦑蒜蓉蒸鮮魷 $41
🍽味道: 3.5/5