2015-03-26 1399 瀏覽
上星期日要去尖沙咀攪D嘢,正當行經The One附近收到 "一寶中日高級海鮮火鍋" 宣傳單,寫上大中細點一律$18於下午茶時段,於是即刻上5樓試下先。當日叫咗5碟點心,當然全部係大中細點之內,一於食平嘢。首先講下叫咗碟牛肉腸粉,嘩一見到碟嘢,我個反應即刻話 "嘩!乜咁好嘅,有2條蘆筍",D腸粉個皮好薄,好透明,又滑又好食,牛肉算多,唔錯。另一推介,就係呢碟名叫"真係菠蘿飽",的確真係有菠蘿係入面,有又叉燒,真料做到皮薄涵靚,諗起都想食。整體來說,叫咗呢5碟點心,都不過失,而且亦勝在夠熱,尤其是"菜苗鮮蝦餃",一來賣相不錯,二來個皮又好薄,三來又好足料,四來又夠熱,總之正呀!我當日差不多3時去食,食咗1個鐘多D。不過最驚喜係,臨埋單前竟然有紅豆沙甜品送,好香陳皮味,太滿足喇!
當日叫咗5碟點心,當然全部係大中細點之內,一於食平嘢。
牛肉腸粉
真係菠蘿飽