2021-09-01 621 瀏覽
早兩日諗住同啲朋友出旺角食飯,點知上咗地鐵中途落咗車,去到一個腳雞頭站😆其實呢個只係旺角某座商業大廈內的食店他店舖名稱叫做[ WINGMAN ]門口等候區,設計得好像一個車站一樣內部裝修很特別全部已卡助形式,其中一牆上重寫住一齊叫雞如果能坐正旁邊窗口位,仲能看見彌敦道的街景餐牌上有很多唔同的食法,點解話唔同的食法,就是因為這間店原來出名主打叫雞,真係想唔到雞翼都可以有咁多種唔同嘅整法,咁當然除咗雞與我都還有其他食物今次就簡單叫咗一個雞三味,分別#1‘泰式甜辣醬:入口感覺微微的香甜辣味不會使到沒有雞的味道2‘金雞:面頭金光閃閃,因為面頭加上一些金粉好得意,食落口點點牛油香味咁當然雞翼本身有啲味道也能保持3‘咖啡香味:雞翼炸不會太過濃面頭舖滿一層濃濃的咖啡味,食落口是感覺很特別,另外亦都叫咗一個小巧的南瓜糊意大利飯,南瓜同意大利飯煮成一起,煮熟後又不會冧謝謝,意大利飯依然保持你黏口,感覺很有咬口可以值得一試Nashville唔食得辣嘅千祈唔好叫,但係如果食得辣嘅絕對要試,雖然辣味十足但雞的味道依然保持,真係唔知佢啲師傅喺上面做咗啲乜嘢秘製嘅辣油或者係辣粉叫得雞食咁當然要喝返啲酒,除了啤酒

內部裝修很特別全部已卡助形式,其中一牆上重寫住一齊叫雞

如果能坐正旁邊窗口位,仲能看見彌敦道的街景

泰式甜辣醬“金雞“咖啡香味三種不同味雞翼

今次就簡單叫咗一個雞三味,分別#
1‘泰式甜辣醬:入口感覺微微的香甜辣味不會使到沒有雞的味道

南瓜燴意大利飯

NASHVILLE

叫得雞食咁當然要喝返啲酒,除了啤酒以外仲有一些雞尾酒及紅白酒選擇
泰式甜辣醬“金雞“咖啡香味三種不同味雞翼
南瓜燴意大利飯