2020-07-25 36 瀏覽
港九新界都陸陸續續有新cafe逆市開張,長沙灣的Contrast,無論食物同裝修都如其名,走黑白風的對比。 店舖位置不少,充足空間感,bar台的窗口位特別有feel,玻璃窗反射出外面白色的建築,若隱若現的倒影,影相超靚。 黑松露蟹肉炒蛋竹碳多士炒蛋大份而且幾滑,蟹肉看似唔多,但食起上嚟又啖啖肉,多士比想像中脆,可惜我唔係好食到竹碳的味道,黑松露都唔太多。 Soy Latte咖啡偏向fruity,店員刻意上前告知由於咖啡豆的烘焙關係,mix埋soy milk會比較厚身,拉花容易化開😂 但拉花無阻味道既,如果泡薄反少少會好d,而且太似cappuccino 😛 Iced Americano 朋友點的凍啡唔洗加錢👍🏽 啖啖果味,佢話好飲喎🤣整體感覺唔差,好適合一個人嚟靜下chill下。

黑松露蟹肉炒蛋竹碳多士

Soy Latte

Iced Americano
朋友點的凍啡唔洗加錢👍🏽 啖啖果味,佢話好飲喎🤣

整體感覺唔差,好適合一個人嚟靜下chill下。