餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
走進黑白的世界呢間餐廳一開將嘅時候,已經引起我嘅興趣,都最近先有機會去到訪呢。餐廳嘅入口有少許不顯眼,容易錯失了,不過走進樓梯,二想不到地發現原來餐廳是非常的大,空間感十足,一條小小的通道,把餐廳左右兩邊連貫起來,除了一般的二人枱,這裏還有五六人以上的圓枱,照顧不同客人的需要。。坐在窗旁,看到窗外的景色,最喜歡餐廳能夠滲進自然光,感覺十分舒服的,就算下着大雨,也有另一番風味。。餐廳牆壁上的黑色和白色的話也是這裏的賣點,壁畫有不同大學的大學生操刀,細心一看,你會發現不同區域的壁畫有着不同的風格,到處也適合打卡呢。這裏的餐牌也貫徹黑色和白色,並不像一般餐廳圖文並茂呢。。🖤海鮮冬陰公茄汁意大利飯$108一睇菜式名稱就好想食,初頭覺得冬陰公加茄汁好似好怪,試咗之後都冇失望,冬陰公味真係幾突出同帶辣。茄汁味只係小小嘅調味,唔會又辣又甜呢,整個飯好creamy好多汁,個人覺得幾好食。。ULURU Afternoon Tea彩花之里 ($338 /2位)🖤Savories ▫️Truffle Mushroom with Puff Pastry雜菌松露芝士忌廉汁酥皮盒▫️Dip fried Ham Chi

走進黑白的世界

🖤海鮮冬陰公茄汁意大利飯$108

ULURU Afternoon Tea
彩花之里 ($338 /2位)
🖤Savories
▫️Passion Fruit Panna Cotta
熱情果奶凍
▫️Hazelnut Cookies
榛子曲奇
▫️Mini Chocolate Candy Greenhouse
迷你朱古力糖果溫室
🖤Drink
▫️ULURU Rose Tea /
Tiramisu Coffee (Hot / Cold)

Afternoon tea 都係甜品為主,其中兩款係鹹點。所有的甜品整齊地放在透明架上,最出色就係朱古力,基本上set內每一個同朱古力有關嘅甜品都好食,非常濃郁嘅朱古力味,唔同嘅朱古力甜品亦都有不同嘅甜度,但係整體來講都不算太甜(以甜品控嘅標準)🙈
雖然每一件食品都好像好迷你,不過當你品嚐整個下午茶之後,實在是非常的飽肚呢

小總結:
餐廳四周都係打卡位
環境幾舒服
鹹甜食物水準都平均
可以一試呢。

溫室下午茶 彩花之里
(供應時間1430-1700)