我同屋企人經常黎呢度飲早茶,有聽過呢度係一間自家製品牌既酒樓,所有點心都係現場即點即做,係手作點心黎,所以我地屋企人先咁鍾意黎呢度飲早茶,但就係未試過佢地既晚飯,所以今晚同媽咪黎食⭐️招牌半肥不瘦叉燒好肥瘦適中,厚度又適中,有咬口得黎唔韌⭐️龍蝦湯海皇羹上呢個羹既時候係新鮮滾熱辣既,超多料,蝦仁瑤柱滿滿,有口感之餘亦有淡淡既龍蝦鮮味,無搶到其他海鮮既鮮味⭐️欖角骨呢個骨係一道看似平凡但又有難度既菜,要做到每舊骨都要沾到啲欖角,個骨又要食落脆口、肉質軟身又唔韌,好有難度呢,食既時候仲要係有啲有軟骨呢👍🏻👍🏻👍🏻⭐️豬潤莧菜豬潤啱啱熟,熱辣辣食既時候,配埋薑絲,豬潤既嫩且無豬腥味,莧菜又好嫩身,煮得夠清又唔會過鹹⭐️芒果大蝦球上碟時已經覺得個蝦球好大粒,每粒蝦都啱啱包到有芒果汁芡,再配埋面上有啲果仁碎,既香口又有果香,蝦球啖啖肉,口感有層次我係愛飲普洱之人,見呢度既普洱茶越沖越有,好少有茶樓有咁濃茶色既普洱飲😍😍😍我同屋企人願意黎幫襯咁多次,就係知道師傅行實力派,佢曾經喺日本東京富麗華任職多年,serve過高管達人同明星㗎。之後返黎香港就喺多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做過主管,所以食物菜式既色香

⭐️招牌半肥不瘦叉燒
好肥瘦適中,厚度又適中,有咬口得黎唔韌

⭐️龍蝦湯海皇羹

⭐️欖角骨

⭐️豬潤莧菜

⭐️芒果大蝦球

我同屋企人願意黎幫襯咁多次,就係知道師傅行實力派,佢曾經喺日本東京富麗華任職多年,serve過高管達人同明星㗎。之後返黎香港就喺多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做過主管,所以食物菜式既色香味絕對係無得輸👍🏽👍🏽
招牌半肥瘦叉燒
龍蝦湯瑤柱海皇羹