餐廳: 帝樂 - 德國餐廳 (美利樓)
資訊:

2020-05-28 2278 瀏覽
已經黎過幾次,多數都係慶祝日先黎。呢間既豬手好出名,每次黎都會叫。訂枱既時候有得比你揀坐室內定室外,我每次都會坐室外,仲會坐邊邊位,一路食一路睇海景好治癒。今次既豬手都好好味,外脆內軟。但始終兩個人食,第一舊係好好食好juicy,第二舊都好食但開始注意到佢既脂肪,第三舊已經要慢慢食,可能佢幫我地切得大舊掛。豬手夾d酸菜同芥茉醬都好味。另外,佢既牛肉蕃茄湯都推薦。湯有好濃既牛肉味,肉既份量多,趁熱飲更好飲。另外叫左個炒雜菇沙律,呢個冇咩特別,只有蘑菇會比較香d。因為有沙律,所以有d菇會同醋一齊食,但個味唔係好夾。個人比較喜歡炒菇要用牛油炒。雖然望海好正,不過環境只係值4分。因為靠邊既枱好細,同埋地方有d窄,會同隔離枱好近。

德國咸豬手
今次既豬手都好好味