自從梁祖堯IG介紹完之後一直都好想試閒日晏晝兩點都要排隊,等完位再等多20分鐘先有得食(因為所有烏冬都係即叫即煮)PS:觀塘鋪所有烏冬如果冇特別要求都會用粗烏冬;長沙灣鋪佢有指定粗幼!PS:另外我兩間分店都去晒但兩間分店嘅價錢都唔同。🍜竹簾烏冬+天婦羅。為咗竹簾烏冬而來,但係下晝2:00已經冇晒海苔同咖啡味只係得返原味。由於唔記得揀有烏冬所以嚟咗個粗由於食唔到其他味道所以之後我去咗長沙灣分店買咗個海苔幼烏冬,覺得幼烏冬被粗烏冬更加掛汁。🐔骨付雞兩間分店嘅骨褲雞都應該預先整定所以外表望落去好香口,但識落都係凍咗而且皮脆,不過雞髀醃得入味味道搭救返。🍜 月見烏冬葉烏冬配上日本生雞蛋,昆布堅魚湯味道清澈,但我略嫌味道唔夠,但加咗生雞蛋會比較creamy啲🥘關東煮關東煮入邊一共有五件,大根煮得入味冇渣,而且昆布味都好香唔似日本食開嘅偏甜。🍤天婦羅除咗烏冬天婦羅都係佢哋嘅招牌菜,觀塘店就四件但長沙灣店有五件,佢哋個天婦羅炸漿真係超級好食,就算擺咗半個鐘都唔會諗keep住咁脆而且食落唔油膩😋
自從梁祖堯IG介紹完之後一直都好想試

PS:另外我兩間分店都去晒但兩間分店嘅價錢都唔同。

🐔骨付雞

🍜 月見烏冬