2020-03-10 1038 瀏覽
雖然有啲商場係唔應該去消費,但商場入面始終仲有啲黃店係到,要齊上齊落,就點都要撐落去。呢間茶墨陪伴左大半年,點都要支持下。這間茶飲店不只可外賣,還可以堂食。而且環境也不錯,有枱椅坐,自成一角。係到你一定會揾到三寶😊不用介紹,真。香港人都識得佢地💛莫明地多了份親切感😊呢到除左出名黃,其實仲係以水墨畫為主題既茶飲店,有睇得又好味既茶飲,仲有茶味甜品和雪糕。每杯茶都好似藝術品,紋理清晰,除黑白外,仲有唔同顏色。紫薯鐵觀音沙冰$39紫白相間既紋理,有種浪漫既感覺,女孩子最愛。味道先苦而後甜。初入口會先嚐到苦澀既鐵觀音味,滑入喉嚨一刻則嚐到甜甜既紫薯味。希望我地香港也可以好似呢杯沙冰咁苦盡甘來。芝麻烏龍麻糬鮮奶$39真係好似一幅山水畫,要多看幾眼,欣賞完就要搞匀佢。台灣烏龍茶配芝麻醬加奶味既麻糬粒,入口先嚐甘香既烏龍茶味,然後就慢慢感覺到芝麻既香味。還有粒粒既煙韌麻糬,細嚼下會帶出淡淡的糯米香。三種味道出奇地perfect match,但又不失其獨有既味道買飲品可以加錢食埋甜品或者雪糕,好抵食呀。我就睇中左蛋糕櫃入面既迷你蛋糕喇富士蘋果芝士蛋糕,追加價$28芝士蛋糕入面有大量粒粒蘋果餡,蘋果味非

係到你一定會揾到三寶😊

不用介紹,真。香港人都識得佢地💛

莫明地多了份親切感😊

紫薯鐵觀音沙冰$39
紫白相間既紋理,有種浪漫既感覺,女孩子最愛。

芝麻烏龍麻糬鮮奶$39

買飲品可以加錢食埋甜品或者雪糕,好抵食呀。

我就睇中左蛋糕櫃入面既迷你蛋糕喇

富士蘋果芝士蛋糕,追加價$28
芝士蛋糕入面有大量粒粒蘋果餡,蘋果味非常清新,清甜得黎帶微酸,剛好中和了濃郁既芝士味。雖然好細件,但勝在高質,淺嚐已經很幸福。

下次可以試下佢地既雪糕,仲要係低脂

• 麻糬芝麻烏龍鮮奶茶