2020-09-30 321 瀏覽
由上個星期開始就突然好想食片皮鴨 但中菜好多都係藍 咩古琴呀 美中鴨子(i.e.美心)呀千祈唔好食 又唔係無可替代🙅🏻‍♀️ 唔會為咗食隻片皮鴨就俾錢藍絲廢老賺啩🙅🏻‍♀️ 所以最後揀定咗好多區議員都有做團購嘅富東閣🤤 片皮鴨每日供應量有限 想食嘅朋友記住預先打去訂位加預留定隻鴨 (文末有電話)唔好白行一趟啊⛑🔸片皮鴨$198 一份 加$30可以一鴨兩食 要多份七彩炒鴨絲/涼瓜炒鴨件/醬爆鴨件🥳 留意 極大份😂 我哋兩個人叫咗片皮鴨加七彩炒鴨絲 再加多個上湯金銀蛋浸白菜仔 完全食唔晒 打包左大半碟七彩炒鴨絲🤭🔸味道配搭嚟講其實我覺得片皮鴨點都唔會太伏 海鮮醬、青瓜絲、京蔥、肥鴨 nth can go wrong! 就係鍾意食呢隻味🤤 不過記得每次拎完塊皮都蓋好個蒸籠 如果唔係凍咗就會硬身啲😛 同埋富東閣啲鴨連肉比較多 會比較有飽腹感 🔸兩款小菜我都覺得好好食 金銀蛋時蔬又係唔會出事之選 七彩炒鴨絲我以為會係三色椒 點知用咗韭菜花加紅椒黃椒 幾香口😳👏🏻