2019-06-21 504 瀏覽
二人套餐 ($298)泰式海南雞好耐無食過泰國野喇!!泰式海南雞一定係必點,佢地D雞肉好嫩滑,就算係雞胸位置都唔好會'鞋"...但可能D雞不可以煮太熟啦!!太熟會影響口感,所以當晚食既海南雞係骨附近既位置都仲有少少血水,但阿媽話ok,煮嫩肉雞的話係會咁樣樣wo...大頭蝦冬蔭湯除左雞之外,必點既應該就係冬蔭功湯了吧??酸酸辣辣既味道,仲有淡淡的新鮮香草味,岩曬咁鬼熱既夏天飲呀!!迷你小食拼盤雖然話係迷你小食,但我覺得分量其實好鬼多,有成四種咁多!!食到呢度我已經飽飽地,炸蝦餅炸到好香好脆,我估係用新鮮蝦打漿,之後去炸的。如果唔係點會咁好食!!炸魚餅就食到有淡淡香茅味,同埋口感好像Q彈...其他兩款就太飽食唔落了T^T馬拉盞炒通菜其實除左通菜,係可以揀芥蘭既。但我覺得芥蘭本身有少少苦味,所以揀左通菜!!我想講呢個通菜炒到好惹味呀!如果有飯比我配來吃,一定不得了!!泰式甜品泰式甜品我覺得就一般般啦,無哂太大意外驚喜。但以$298呢個價包咁多食物,是值得一讚!!

二人套餐 ($298)
泰式海南雞

大頭蝦冬蔭湯