2019-09-22
之前行開黃埔見到有呢間泰國餐廳已經想試,餐廳喺大型商場外面,位置十分便利,地鐵站出嚟行幾分鐘左右就到。餐廳設計清新,以綠淺綠色為主調,座位寬闊菜式方面選擇十分多,基本上常食開嘅有名泰菜,都可供食客選擇我揀選咗香葉肉碎生菜包炸蝦餅,泰式蝦炒金邊粉,馬拉盞炒通菜,最後當然唔少得甜品,芒果糯米飯。上菜時間好快,失上臺嘅係馬拉盞炒通菜,好大碟,剛剛炒起夠曬獲氣。而馬拉盞亦夠入味,通菜新鮮。另外炸蝦餅即炸即上枱,外脆內軟,配上泰式香辣醬夠曬惹味。泰式蝦炒金邊粉,賣相十分討好。雞蛋炒成網狀再加上直立嘅韭菜,賣相像一個菠蘿,讓人食慾大增。當然味道亦不比賣相遜色,鮮蝦非常新鮮配上檸檬汁以及辣椒粉既金邊粉,好味!香葉肉碎生菜包肉碎炒得好香口,生菜好新鮮,夠曬爽口。兩者配合一流 又唔會太油膩。雖然食完呢幾個菜式已經夠曬飽。但仍忍不住點咗芒果糯米飯,伴碟非常精緻討好,糯米飯分咗兩隻顏色,紫色嘅係黑糯米,而綠色嘅係斑蘭味糯米。芒果好新鮮夠曬鮮甜多汁,椰漿亦好入味!
餐廳設計清新,以綠淺綠色為主調,座位寬闊
菜式方面選擇十分多,基本上常食開嘅有名泰菜,都可供食客選擇
另外炸蝦餅即炸即上枱,外脆內軟,配上泰式香辣醬夠曬惹味。