2021-06-05 2592 瀏覽
◭ 前菜沙律 $20 一坐底,店員便會送上小食前菜沙律,入面有切成微細西蘭花粒,蟹柳絲等等,沙律醬味道美味👍🏻估唔到一碟前菜已帶來小小驚喜◭ 薯仔沙律 $68薯仔沙律磨成薯蓉般,口感非常軟綿,薯蓉夾雜煙肉碎,完全沒有薯仔粒😋👍🏻◭ 魷魚串燒 $48賣相唔算好吸引嘅魷魚串燒,望落仲好似好乾,但食落一啲都唔乾,魷魚煙煙韌韌,更帶陣陣鮮味,好味道😋◭ 豬頸肉醬汁串燒 $30呢款串燒推介必食,好多汁既豬頸肉串燒,醬汁帶微甜,豬頸肉熟透度剛好,好惹味🤤🤤◭ 雞腎銀皮串燒 $38銀皮是雞腎的表皮,口感同食雞腎差唔多,有咬口,加上竹家特調串燒醬汁,非常夾👍🏻◭ 雞軟骨串 $30雞軟骨是係每次食串燒必點的,燒得好香脆,可選「梅」或「鹽」味,我哋揀了鹽味,味道調得剛好☺️◭ 明太子玉子燒 $128玉子燒蛋香味濃,蛋皮好滑身,中間裝滿明太子,玉子真的做的不錯👍🏻起初我哋係點餐時,見每款串燒價錢都偏貴💀但試咗之後,每款食材同味道非常高質👍🏻絕對值得試😋😋😋回頭指數非常過😍我哋打算遲下再嚟試埋其他串燒不過要提提大家竹家店內環境相對較擠擁,坐得未必好舒服,如果要求環境好舒適,就未必適合了
◭ 前菜沙律 $20

◭ 薯仔沙律 $68