2021-06-19 2328 瀏覽
尖沙咀返工嘅我,lunch time 又再搵美食。今次嚟到日本過江龍拉麵店,門面已經好有特色,好易認到間餐廳!⚠️唔食辣都唔洗擔心,拉麵可以揀唔辣⚠️好適合一個人嚟食,有bar枱位,lunch time 都好多上班族一個人嚟⚠️餐廳好貼心,有圍裙提供,唔怕彈污糟衣物芫茜辣麻味噌拉麵(+味玉)本人超鍾意食芫茜同麻辣,所以呢款拉麵一次過滿足哂我2個願望。麻度同辣度都可以揀,第一次嚟食所以就揀左小麻同小辣,平時食開譚仔3小辣,其實揀中辣都應該可以!芫茜係超級多!超級多!係每一啖都會食到芫茜,然後個湯底又有陣麻辣香味,又有大量芽菜中和返,食落唔會太濃/太膩。舊叉燒係好大舊,肉質超級淋,相信炆左好耐,而且好入味。我一定要讚佢隻溏心蛋,我10個推介大家要加配。蛋黃好靚,應該用日本蛋,然後個蛋味好濃,流心效果做得剛剛好。增量叉燒x2辣麻味噌拉麵(+味玉)同行朋友唔食得辣,所以點左唔麻唔辣,但都一樣好好味。增量叉燒真係增量,好適合食量較大嘅男士。冇芫茜,就較食得出湯底嘅味噌味。本人好怕好咸嘅味噌味,但呢個湯底絕對可以!
尖沙咀返工嘅我,lunch time 又再搵美食。
⚠️唔食辣都唔洗擔心,拉麵可以揀唔辣
⚠️餐廳好貼心,有圍裙提供,唔怕彈污糟衣物

芫茜辣麻味噌拉麵(+味玉)

舊叉燒係好大舊,肉質超級淋,相信炆左好耐,而且好入味。
我一定要讚佢隻溏心蛋,我10個推介大家要加配。

增量叉燒x2辣麻味噌拉麵(+味玉)
芫茜辣麻味噌拉麵

芫茜辣麻味噌拉麵