2020-09-29 421 瀏覽
餐廳位置少偏僻,我諗好多人都係特登去食。舖頭迷你,只有十幾個位,假日應該好多時候要排隊,要有心理準備排隊排好耐。*伯爵蘋果bagels $45Bagel烘到熱熱的,外皮脆,入面煙煙韌韌,但又唔會韌到咬唔開,面頭鋪滿罌粟籽,口感神奇。原本以為係bagel本身係伯爵茶味,但原來bagel係原味,伯爵茶味來自bagel上面一層嘅伯爵忌廉芝士,伯爵茶味好誇張,反而忌廉芝士味非常隱約,比較似伯爵茶吉士醬,配埋焦糖蘋果,蘋果少少爽口,甜甜地,同伯爵茶味好夾。*慢煮牛Bagels $65同一個bagel,不過今次係鹹食,有忌廉芝士,沙律菠菜,紫洋蔥,車打芝士同埋慢煮牛。慢煮牛咬落係韌韌地,牛肉味不太濃烈,夾埋車打芝士嘅鹹香味,唔錯唔錯,基本上係一個bagel漢堡。*喺有比較有傷害嘅效應之下,我比較喜歡伯爵蘋果bagels。bagel望落唔係好大個,未食以為唔會飽,點知食完超級飽肚。好傷心嘅一點係所有bagels都切開左一半,好難影相影得好睇。
伯爵蘋果bagels $45
慢煮牛Bagels $65