2023-05-13
自從之前食過一次呢間一直諗住件鵝肝布甸,今日適逢屋企人放假,馬上捉佢入去埋單💰😜酒方面我地叫左兩杯最平嘅white wine& red wine, 唔會太dry,入口都甘☺️🔸魚子醬沙律🥗沙律菜好fresh好新鮮,魚子醬配合口味馬上高級左,屋企人好喜歡食沙律🔸焦糖鵝肝布甸🍮呢個係我all time favourite💙完全係為左呢個而黎😍食到勁幸福,一定要叫!😭😭佢份量唔好見佢細細碗,但慢慢細啖細啖品嘗可以食到好耐🤣鵝肝係要慢慢品嚐㗎,每一啖口腔都充斥鵝肝嘅味道,超滑超正,特別係面嗰層焦糖,哇!100分!為左呢個入大埔超值!因為出面好難會食到鵝肝蓉嘅布甸🍮仲要每啖都勁濃鵝肝味🔸魚子醬多士魚子醬完全唔腥,用嚟送酒一流🔸海膽意粉🍝意粉汁好creamy好好食,一定要提佢嘅海膽真係好鮮甜,唔腥,超好食🔸牛柳🥩我哋叫咗五成熟,剛剛好,唔使驚太靭。屋企人好鍾意食牛😍🥩食得出牛嘅品質好好Overall,所有嘢食都好好食,絕對會為咗焦糖布甸而再嚟覆桌,雖然價錢有少少貴,但氣氛同食物質素都絕對值呢個價錢
🔸魚子醬沙律🥗
🔸焦糖鵝肝布甸🍮
🔸魚子醬多士
魚子醬完全唔腥,用嚟送酒一流
🔸海膽意粉🍝
🔸牛柳🥩