話說今次我就試咗間鮮味爆炸嘅日本餐廳,啱哂愛試新嘅食友。首先,八貫壽司一出場,就已經覺得好震撼!吞拿魚咬落去滑溜溜,油甘魚真係入口即溶,北寄貝又甜又彈牙,衛生紙都咁厚。墨魚嘅鮮味就囉嗦啦,嚟咁橫滑過去咸嘥水!赤蝦相信我,透明得嚟真係跟住彈出嚟咁新鮮,玉子燒出奇地軟滑,風味絕佳,就連平時唔太注目嘅鯛魚,今次都讓我記住佢,鮮甜嘅味道真係一絕。而池魚,簡直是整個海洋嘅味道呀!跟住,我地嘗咗雜錦天婦羅,講真,每件炸得啱啱好,外層金黃香脆,內裏嘅食材新鮮美味到暈。尤其係炸流心蛋,炸到外層香口,入面嘅蛋黃卻剛好流心,相信我,你會想為佢拍手叫好。天婦羅配上既清淡既沙律和麵豉湯,海鮮味同日式清新感覺嘅完美平衡。喺咁正宗嘅日式食物以外,仲有驚喜甜品 — 紫薯雪糕同柚子雪葩。紫薯雪糕口感綿滑,甜而不膩,柚子雪葩酸酸甜甜,清新提神。這次嘅日本美食之旅,有驚喜,有美味,真係食完都仲掛住,質素一流!下次再去,我一定重溫舊夢,不用再提食過啲咩,直接點過😋🍣👏🏼