2016-10-30 2978 瀏覽
豬小姐對魚可以話係又愛又恨 喜歡魚有營養 味道鮮甜 但又怕佢地多骨我唔識食 於是成日比阿媽鬧 咁大個女都唔識吐骨 陰功豬今日尼到魚鱻 食啲無骨嘅魚咪無事囉係咪?!哈哈一直都好想去魚鱻試下 今晚終於有機會啦!七點尼到 全場爆滿 要攞飛仔 好彩都係等左一陣子就成功入座我同豬先生叫左魚湯米線 魚湯泡飯各一 另外加左個小食首先講講個魚湯米線先 有啲豆卜 娃娃菜同蔥花做配料 可以走青嘅 落單時姐姐會問你要唔要蔥而泡飯係無娃娃菜嘅 泡飯加左魚鰾 叫尼過下口癮 但$13得兩舊 唔太抵呢魚湯飲落去味道清淡 魚味並唔突出 湯亦唔係呈現魚湯應有嘅奶白色 似清湯多過魚湯 老實說係有啲失望 不過飲得出係無味精 飲得多都唔口乾!米線質感偏爽 唔會煮得過腍變軟雖然湯底敗北 但招牌炸魚餅得喎炸魚餅以中式製法炸至外層香脆乾身 魚肉彈牙夠味無碎骨 入口啖啖肉又唔會食到成口油 出色!生炸豬扒都唔錯 見好多枱客都有點 豬扒肉質軟腍 外脆內嫩 份量亦唔少亦有古法吉列豬扒選擇 不過生炸感覺上無咁熱氣椒鹽龍利球同樣香口! 炸至熱呼呼 加上惹味椒鹽做調味 外層脆口內裏嫩滑 無骨嘅滋味實在太好了! 豬小姐同豬先生都大叫滾動!總括尼講
於是成日比阿媽鬧 咁大個女都唔識吐骨 陰功豬
今日尼到魚鱻 食啲無骨嘅魚咪無事囉係咪?!哈哈
我同豬先生叫左魚湯米線 魚湯泡飯各一 另外加左個小食

老實說係有啲失望
不過飲得出係無味精 飲得多都唔口乾!

米線質感偏爽 唔會煮得過腍變軟
雖然湯底敗北 但招牌炸魚餅得喎
招牌炸魚餅
生炸豬扒
生炸豬扒都唔錯 見好多枱客都有點
豬扒肉質軟腍 外脆內嫩 份量亦唔少

亦有古法吉列豬扒選擇 不過生炸感覺上無咁熱氣
椒鹽龍利柳
椒鹽龍利球同樣香口!
豬小姐同豬先生都大叫滾動!
總括尼講 魚鱻嘅小食比到驚喜我地 魚湯米線或泡飯變相只會係陪襯

其實我相信原條魚泡飯可能會唔錯 會更鮮更甜 不過都係留番比「識食魚」嘅愛魚之人去品嚐吧
2016-10-26
招牌炸魚餅