2010-03-06
其實我本身唔太鐘意食魚生刺身,因為我覺得有陣怪味,不過配飯做壽司我就好鐘意,我覺得色彩繽紛o既壽司好靚,算係一種日本o既藝術。 男朋友對食好有要求,次次都投訴我帶佢食o既野,但係又要有選擇恐懼!所以今次我逼佢拍板,佢就帶左我黎呢間野食壽司啦,順便慶祝佢搵到新工啦!一坐底,就覺得成間舖頭都好靜好舒服!男朋友鐘意呢度o既環境,我都覺得幾有日本味道。之後侍應為我地送上茶,茶杯好別緻,好鐘意日本風o既杯子。睇睇餐牌,選擇唔算太多,價錢都......不過,既然係男朋友揀o既,我決定放膽叫,哈哈!之後我叫左個海鰻手卷,男朋友就拍板叫左個上壽司拼盤同香蔥吞拿魚腩手卷。由於個手卷太吸引,我咬左一啖先記得要影相,所以都係唔擺上黎,費事好似俾老鼠咬左啖咁核突...... 上壽司我最愛熟海蝦,正確o既日本叫法應該係海老!件海蝦超新鮮,仲有一條橙色o既膏係背脊,勁好食!男朋友就最愛吞拿魚同吞拿魚腩!佢食完本身叫果件舌拿魚手卷同上壽司入面o既香蔥吞拿魚腩壽司之後仲要叫多件吞拿魚手卷,我咬左啖,係一陣我接受到o既味道,唔腥,加埋d蔥食好清爽,值得推介! 埋單$380,男朋友話心情好,俾左$8貼士,貴就係
埋單$380,男朋友話心情好,俾左$8貼士,貴就係貴左d,但係服務、環境同食物都幾好,而且男朋友食得開心無投訴,算係一餐值得o既晚餐,唯一o既遺憾係雪糕賣哂,結果要去ok食雪糕打個完場!