2019-03-02 101 瀏覽
星期六訓到自然醒,兩點幾心血來潮想食壽司,就特登走去Megabox九井,勝在唔使等位,食完仲可以周圍逛下。講返野食,魚生係新鮮嘅,而且夠厚身,食到魚生嘅口感。蝦、赤貝、油甘魚、帆立貝、魷魚都無問題,十分好食,吞拿魚切得較薄身又帶筋,一般,比目魚裙邊厚身夠油香不過有啲韌。好野講完就到衰野喇。飯都係壽司重要嘅一環,今次嘅壽司飯太硬,而且有點鞋口,感覺啲飯浪費左啲魚生,可惜!另外有個更大問題,就係個海膽!!!(三文魚子係無辜的,佢好好)海膽聞落有腥味,食落去無甜味仲要係苦嘅。難怪坐我旁邊嘅女士叫左個帆立貝海膽飯,食唔到一半就放棄左走人。十四件壽司再加碗飯,二百頭加一,價錢中等,希望下次去有改善。